home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Tonale

Kompanija Stellantis je juče imala konferenciju za medije na kojoj se raspravljalo o rezultatima prodaje u prvoj polovini godine, ali o budućim planovima.

Kao što se očekivalo, "elektrifikacija" je ključna reč kad god proizvođač automobila govori o svojim budućim planovima, a to je upravo ono što četvrti po veličini proizvođač automobila na svetu sprema za tri svoje marke, piše Motor1.

Lancia, DS Automobiles i Alfa Romeo će u narednim godinama preći na (uglavnom) električnu paletu. Lancia - koja trenutno prodaje Ypsilon u Italiji - biće "100% elektrifikovana" od 2024. godine, što znači da će za tri godine ponuditi mešavinu hibrida i električnih vozila.

DS Automobiles će od 2024. godine lansirati samo električne automobile, ali to ne znači da će postojeći automobili sa SUS motorima biti ukinuti.

Što se tiče Alfa Romea, matična kompanija Stellantis radi na planu da legendarni italijanski brend bude „100% električan 2027. godine u Evropi, Severnoj Americi i Kini.

Alfina gama je trenutno ograničena na dva modela - sedan Giulia i SUV Stelvio - ali će porasti 2022. godine sa kompaktnim krosoverom Tonale. Potpuno električni krosover  Brennero stiže kasnije.

Takođe, Maserati planira svetsku premijeru svog luksuznog krosovera Grecale u četvrtom kvartalu godine, kada će se ovaj novitet zauzeti poziviju ispod Levantea. Električni modeli će uslediti 2022. i 2023.

Na kraju, iz Stellantisa je potvrđeno da u prvoj polovini 2023. godine stiže i prvi potpuno električni Jeep, ali nije saopšteno koji model je u pitanju.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 335Komentari