home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Znak

Mađarska policija pokreće aplikaciju pomoću koje će pratiti da li se poštuje dozvoljena brzina kretanja kako bi nagradili one koji voze u okviru propisanih ograničenja brzine.

Korisnici OBBPoint aplikacije će dobijati bodove, ukoliko redovno voze po pravilima, te će kasnije moći da ih iskoriste za popuste i poklone u prodavnicama i kod različitih dobavljača usluga, prenosi PlutonLogistics. Na osnovu koordinata lokacije, softver zna koja ograničenja brzine važe za datu rutu, a ažuriraće se redovno kako bi mogao da identifikuje periodična ograničenja. Ne smatra se prekršajem ako neko trenutno prekorači maksimalnu brzinu u kratkom periodu, na primer da pretekne drugo vozilo, pod uslovom da vozač nakon završenog manevra uspori do ograničenja brzine.

Uz OBBPoint bodove mogu sakupljati ne samo odrasli, već i deca koja putuju automobilom ili druga odrasla osoba koja putuje pored vozača.

Sistem je dizajniran za pokretanje aplikacije na dva telefona paralelno u vozilu. Deca koja koriste verziju aplikacije dizajniranu za njih mogu da biraju različite likove (detektive, policajce…), a mogu i da se međusobno takmiče i porede rezultate. Takođe, program predviđa i da će sami vozači moći da se takmiče – na osnovu bodova prikupljenih u redovnom saobraćaju, igrači će dobiti titule, te će se potom izvlačiti nagrade među onima istog ranga.

Mađarska policija ističe da ne postoje pravne prepreke za ovaj lojaliti program, kao i da se kroz OBBPoint neće prikupljati podaci o vozačima i vozilima, te da ovo nije zvaničan sistem za merenje i kontrolu brzine. Aplikacija se, naravno, može uključiti i isključiti u bilo kom trenutku.

OBBPoint App će biti besplatna i postojaće IoS i Android verzije. Lansiranje se očekuje u narednim danima, odnosno u prvoj polovini avgusta.

Izvor: B92.net / Plutonlogistics.com

Foto: arhivačitanja : 441Komentari