home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Parking

Trenutna cena stambenog parkinga u Tübingenu, u univerzitetkom gradu smeštenom u centru Baden-Württemberga u Nemačkoj, iznosi 30 evra. Iznos se odnosi na sve vrste vozila, bez obzira na njihovu težinu i veličinu, što znači da vlasnik Bentleya Bentayge plaća isto kao vlasnik Dacije Sandero.

Sve bi to uskoro moglo da se promeni jer bi vlasnici težih i većih vozila mogli da plaćaju čak i do šest puta više. Kako piše Jutarnji.hr, nakon duge rasprave, Tübingenski odbor za zaštitu okoline je predložio povećanje godišnje naknade za parkiranje na 120 evra, uz jedan izuzetak. Vlasnici vozila težih od 1800 kilograma bi trebalo da plate dodatnih 60 evra, čime bi ukupni iznos 'skočio' na 180 evra.

Gradonačelnik nemačkog Tübingena se zalaže za još skuplji parking po ceni od 360 evra, ali opštinski savet je glasao protiv predloga, s obzirom na to da je reč o 12 puta većem iznosu na trenutnu godišnju naknadu.

Konačna odluka biće poznata krajem ovog meseca nakon još nekih rasprava lokalnog saveta. Drugi nemački gradovi, poput Freiburga, mogli bi da slede zakonski predlog. Uz to, osobe sa socijalnom zaštitom bi bile dužne da plate samo pola, a u izuzetke bi bili uključeni i radnici koji zavise o svojim vozilima pri obavljanju poslova, te osobe s invaliditetom.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: arhivačitanja : 280Komentari