home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda NSX

Šon, koji je na Instagramu pod nikom „lonewolfdrifter“, postavio je fotografiju koja pokazuje 400.000 milja (644.000 kilometara) na kilometar satu. Da je reč o nekom „langsam aber sicher“ modelu, ovo možda ne bi bila neka vest, ali kada govorimo o supersportskom automobilu s visokoturažnim motorom, stvari dobijaju drugačiji smisao.

Reč je o Hondi NSX iz 1992. godine. koja ispod poklopca motora poseduje netaknut, originalan V6, pišu Vrele Gume.

„Nikada ne objavljujem postove o mom automobilu, iz prostog razloga što sam zauzet vožnjom“, napisao je na Instagramu vlasnik. Pored fenomenalnog inženjeringa, pouzdanost automobila je objašnjena pažljivim održavanjem. „Neverovatno sam srećan što sam blizak s jednom od najprestižnijih NSX radionica u zemlji. Njihova stručnost i volja da pomognu, bile su neprocenjive za mene“, zaključio je on.

Honda NSX

Šon je potvrdio da je automobil kupio pre čak 17 godina, kada su na kilometar satu stajala 112.654 kilometra. Od tada, prelazio je oko 32.000 kilometara godišnje u proseku. Najduža vožnja „iz cuga“ je iznosila 1.287 kilometara. Manuelna transmija je morala biti reparirana nakon otkazivanja prstenastog osigurača na 198.000 pređenih kilometara. Sada sa skraćenim prenosnim odnosima i NSX-R finalnim prenosnim odnosom od 0:43, takođe su zamenjene šolje amortizera i amortizeri na 611.551 kilometru. Pored toga, ova japanska ikona može da se pohvali unapređenim izduvnim sistemom i atraktivnim naplacima.

Proizvođena između 1990. i 2005., u dve faze (NA1 i NA2), prva generacija NSX-a je bila inspiracija za Gordona Mareja kada je kreirao McLaren F1. U ponudi s motorima radne zapremine 3,0 i 3,2 litra, NSX  je mogao da se naruči i s četvorostepenim automatskim menjačem, mada je ova jedinica s konverterom obrtnog momenta oduzimala na zadovoljstvu u vožnji.

Tačno 18.685 primeraka je proizvedeno tokom 15 godina.

Izvor: Vrele Gumečitanja : 382Komentari