home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Brzina

Ako vozite prebrzo rizikujete oduzimanje bodova u Francuskoj i moguću veliku kaznu, kao uostalom i u većini država na kugli zemaljskoj. Mnogi su kažnjeni proverama prosečne brzine na francuskim deonicama autoputeva. Naime, sistem automatski šalje kazne nakon što infracrvene kamere i detektori brzine izračunaju koliko brzo automobili voze između dve tačke na putu. Prve provere prosečne brzine su uvedene na francuskim putevima 2012. godine.

Neki vozači očigledno nisu svesni kako ti radari rade. To je bio slučaj, na primer, s mladom damom koja je koristila deonicu puta RN57, u blizini Besançona kako bi išla na posao svaki dan od oktobra 2020. do marta 2021. Prema mediju Motor1, 22-godišnja žena je počinila ne manje od 35 prekršaja prekoračenja brzine na ovoj deonici puta, ukupne vrednosti 2600 evra.

Problem je bio u tome što su joj prve kazne stigle tek nekoliko meseci nakon prvog prekršaja, piše Revija HAK. Nakon što je postala svesna svojih prekršaja prekoračenja brzine, mlada žena je odlučila da krene u pravnu borbu uz podršku svoje porodice. Na sudu je objasnila da ne zna kako funkcioniše kontrola brzine na deonici, a kada je primila svoju prvu službenu prijavu, rekla je da je odmah prestala da vozi prebrzo.

Uprkos tome što se očekuje da svi poznaju zakon, sud je bio izuzetno blag. Toliko blag da navedena žena nije morala da plati kaznu od 2600 evra i da nije dobila saobraćajne bodove. Mada zakon ne predviđa neki poseban rok za slanje kazni, sud je uvažio i njen prigovor da kazne nisu poslate u razumnom roku.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhivačitanja : 853Komentari