home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW Golf GTE

Globalni opoziv uključuje više od 100.000 automobila Audija, Volkswagena, Škode i Seata, a radi se o plug-in hibridnim modelima zbog problema sa izolacijom baterije zbog kojeg može doći do požara.

Ono što se za sada zna jeste da će Volkswagen opozvati 42.300 primeraka modela Golf, Tiguan i Arteon, dok će Audi povući 24.400 automobila.

Seatovi i Škodini automobili su takođe deo ovog opoziva, ali još uvek nije objavljeno o kojim modelima se tačno radi niti o tačnom vremenskom razdoblju njihove proizvodnje. U svakom slučaju, ako ste vlasnik plug-in hibridnog automobila nekog od ovih brendova, najbolje bi bilo da kontaktirate zvanični servis za više informacija. Prema tvrdnji Volkswagena, postoji opasnost od požara zbog nedovoljno izolovane baterije velike voltaže.

Nemački Bild je citirao KBA, nemačku federalnu agenciju za motorna vozila, koja navodi da „neadekvatno pričvršćivanje plastičnog poklopca motora može da dovede do kontakta sa vrućim delovima i eventualno do požara“. Prema njihovim rečima, već 16 ovakvih slučajeva je zabeleženo u Nemačkoj.

Izvor: Nova.rs / Agencije

Foto: Arhiva Autoblog.rsčitanja : 333Komentari