home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rimac Autocar nagrada

Britanski automagazin Autocar je dodelio Mati Rimcu Issigonis Trophy za neverovatan doprinos koji su on i njegova kompanija dali globalnoj autoindustriji.

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila i izvršni direktor Bugatti Rimca, dobio je laskavu nagradu koja nosi ime legendarnog inženjera i tvorca Minija Sira Aleca Issigonisa, a dodeljuje se osobi koja je imala ključnu ulogu u kreiranju budućnosti jedne od najvećih industrija, navodi Index.hr.

"Mate Rimac je za nešto više od deset godina postao proizvođač vlastitog električnog hiperautomobila od milion funti. Postao je glavni dobavljač za druge proizvođače osiguravajući značajne investicije od imena kao što su Hyundai i Porsche, koji su želeli pristup njegovom hardverskom i softverskom know-howu“, stoji između ostalog u obrazloženju nagrade.

Uz Issigonis nagradu britanski magazin je dodelio još niz nagrada među kojima je posebno značajna Mundy nagrada za inženjerstvo, a koju je osvoji Gordon Murray, legendarni konstruktor iza kojeg je niz remek-dela autoindustrije.

Izvor: Index.hr

Foto: Hina / Autocarčitanja : 212Komentari