home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BG sajam

Sajam automobila DDOR Eco BG Car Show 07 i 14. Sajam motocikala „Motopassion“ svečano su otvoreni u hali 1 Beogradskog sajma.

Posle dvogodišnje pauze uzrokovane poznatim pandemijskim i geopolitičkim stanjem na globalnom planu, ova manifestacija je bila prilika da pred posetioce svoje adute iznese čak 210 automobilskih izlagača, zastupnika tridesetak brendova, koji predstavljaju više od 140 različitih modela. Novih modela je 48, od čega su 36 premijere a 12 noviteti. Sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom biće ih čak 36. Čisto električnih automobila među premijerama i novitetima je čak 25, odnosno više od 50 posto. „Motopassion“ je ugostio 50 izlagača, koji predstavljaju tridesetak brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila, sa više od 80 modela.

Otvarajući manifestaciju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Sajam automobila prilika da i posetioci vide sve novo u ovoj oblasti“.

„Ponosan sam na Srbiju i Beograd, na sajmove automobila i motocikala, budući da je ovo prva manifestacija ove vrste u Evropi posle dve godine. Uz sve pokazatelje, od velikog značaja je činjenica da većinu premijera čine električni automobili, što jasno pokazuje trendove u industriji i na tržištu“.

Izražavajući zadovoljstvo što proizvođači pokazuju ogromnu ekološku odgovornost i visoku svest, Vučić je potcrtao činjenicu da je „svako značajno ime u auto-industriji, kao i mnogo puta do sada, pokazalo interesovanje da se predstavi i na ovom sajmu i u ovom gradu. To važi i za automobilske i za moto brendove“.

„U proteklom periodu, na teritoriji Srbije od Vranja i Teklasa do Pančeva i Brosea i CTF-a, niču fabrike vodećih kompanija auto-industrije. Tu su i Magna, i Mareti, i Manjeti, i Kontinental. Sve što se ugrađuje u automobil, gotovo svaki deo, čak i u bilo koji od ovde izloženih automobila, verovali ili ne, proizvodi se i u Srbiji, od brisača, sedišta do elektronike. To nas svrstava u red razvijenih i konkurentnih zemalja.“

„Mi smo se trudili i uspeli da u Srbiju dovedemo i grupaciju Stelantis, čiji su brojni brendovi i modeli danas izloženi na sajmu. U našem Kragujevcu proizvodiće jedan od najmodernijih gradskih električnih automobila, a to je moguće samo ukoliko je srpsko tržište jako i diversifikovano. Verujem da ćemo u tom kontekstu uspeti da u našoj zemlji uspostavimo ceo lanac proizvodnje i da je budućnost naše auto-industrije nosilac napretka. Zato tvrdim da će svaki sledeći sajam biti bogatiji za modele proizvedene u Srbiji“.

Zahvaljujući svima što su našem gradu i našoj državi priuštili jednu ovakvu manifestaciju i što će Srbija nastaviti da ide u korak sa svetom, predsednik Vučić je najavio u skoroj budućnosti još neke kapitalne odluke i investicije koje bi mogle da promene kompletnu sliku naše industrije.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR Osiguranja Frančesko Maši zahvalio se organizatorima i svima drugima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije na izuzetnom trudu i požrtvovanju i što je DDOR Osiguranje ponovo generalni sponzor ove manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija fokusirana je na brigu o životnoj sredini, što je i jedan od ciljeva kompanije – održivi gradovi i zajednice. Kompanija je, rekao je on, posvećena borbi protiv klimatskih promena što je ujedno i jedan od glavnih rizika kojima su izloženi osiguravači kao što su Unipol grupa i DDOR osiguranje.

Rаdno vreme sajmova je od 10 do 20 časova.

Ulaznice: Pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, grupna 300, grupna za đake i studente 200. Parking (u krugu Sajma) plaća se 150 dinara po započetom satu (maksimalna, dnevna karta 750 dinara). Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je porodična ulaznica, Family Ticket, po ceni od 800 dinara, koja će (za roditelje i decu do 16 godina starosti) važiti bilo kog dana sajma.

PR Beogradski sajam

Prateći program: Od litijuma do MISS

Stalni posetioci, gosti i partneri sajmova automobila i motocikala znaju da ove manifestacije po pravilu prati bogat prateći i stručni program.

BG sajam

Izdvajamo program Nacionalne vozačke akademije NAVAK, koja svakodnevno, od 10 do 17 časova, u Atrijumu između hala 2 i 3, izvodi vežbe simulacija kritičnih situacija u saobraćaju i demonstraciju značaja ABS uređaja i vežbi kočenja sa izbegavanjem prepreke, sa i bez ABS-a na klizavoj podlozi.

U petak, od 10 d0 16 časova, u sajamskoj agendi je konferencija “PUMA ECO CAR CONFERENCE 2022-PCC 2022” sa panelima: 1) Vodonik, CNG, LNG potencijali snabdevanja i upotrebe, 2) Elektro vozila, 3) Infrastruktura za elektična vozila. Tematski okvir su perspektive i izazovi u auto-industriji do 2030. godine. Organizatori su Centar za električna i hibridna vozila – CEHV, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, StudENTER, Journal of Applied Engineering Science – JAES, Project Land, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Privredna komora Srbije, suorganizator je Beogradski sajam. Konferencija se održava u Svečanoj sali Upravne zgrade Beogradskog sajma.

U petak, u istoj sali, u 16 časova sledi Prezentacija litijum-jonske baterije, u organizaciji kompanije TAB BATERIJE d.o.o, Beograd.

Finale “petka 13” je u 18 h, za kada je najavljen tradicionalni izbor za “Miss Sajma automobila i Motopassiona” u hali 1.

U subotu, 14. maja, takođe u Svečanoj sali upravne zgrade, u 17 časova, Automobilski forum, udruženje automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, proglasiće “najbolje u autoindustriji”.

PR Beogradski sajamčitanja : 353Komentari