home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Megane E-Tech

Na skupu koji je posvećen budućnosti autoindustrije prvi čovek francuske automobilske kompanije Luca de Meo je izjavio da se ne slaže s ranije objavljenom strategijom Evropske komisije prema kojoj bi se od 2035. godine u Evropi prodavali samo električni automobili.

I prvi čovek Renaulta Luca de Meo tako deli mišljenje vodećih ljudi iz Volkswagena i BMW-a koji su nedavno izjavili da je, zbog više racionalnih razloga, rano za potpuno odustajanje od proizvodnje automobila koje pokreću motori s unutrašnjim sagorevanjem.

Osvrnuvši se na ranije objavljenu strategiju Evropske komisije prema kojoj bi se u Evropi od 2035. godine mogli prodavati samo električni automobili, Luca de Meo je rekao da je pomenuta strategija previše agresivna i nerealna, što bi moglo rezultirati negativnim uticajem na društvo i okolinu.

De Meo smatra da prestanak ulaganja u razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem i potpuni prelazak na elektropokretane automobile, u vremenskom okviru koji su zamislili članovi Evropske komisije, definitivno nije optimalan odgovor za spas planete, ali bi zbog postojećih ekonomskih i infrastrukturnih ograničenja mogao da bude recept za mnogobrojne poteškoće s kojima bi se suočili i proizvođači i krajnji korisnici.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Renaultčitanja : 648Komentari