home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe

Ako se glasine pokažu kao istinite, to će značiti da je ovaj Mercedes prodat po tri puta većoj ceni od dosadašnjeg rekordera.

U pitanju je Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe, a cena koju je postigao je navodno neverovatna 142 miliona USD, piše Index.hr.

Vest je objavio Hagerty pozivajući se na nekoliko izvora, a iz Mercedesa još nije stigla nikakva potvrda. Automobil je navodno prodat na privatnoj aukciji za najviše desetak odabranih kolekcionara koji je održan 6. maja u Mercedesovom muzeju u Štutgartu.

I zaista, na sajtu muzeja je obaveštenje da je zatvoren za javnost sve do 15. maja. Ako se vest pokaže istinitom, vrlo je verovatno da će novi vlasnik ostati anoniman.

Podsetimo, do sada najskuplji automobil je bio Ferrari 250 GTO iz 1962. godine koji je 2018. godine postigao cenu od 48.405.000 USD. Nakon toga su se proširile glasine da je još jedan primerak ovog modela prodat za čak 70 miliona USD.

U top 10 najskupljih automobila u istoriji sve su redom Ferrariji uz izuzetak dva automobila, Mercedesa W196 iz 1954. godine te Aston Martina DBR1 Roadster koji su oba postigli cenu veću od 20 miliona USD.

Kad je u pitanju Silver Arrow, radi se o trkačkom automobilu koji je proizveden u svega dva primerka. Konkretni primerak je poslednji put viđen u javnosti pre desetak godina na Festivalu brzine u Goodwoodu, kad su ga prikazali Sir Jackie Stewart i Mika Hakkinen.

Izvor: Index.hr

Foto: Mercedesčitanja : 858Komentari