home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Florian Huettl

Florian Huettl (45) je imenovan za novog izvršnog direktora Opela/Vauxhalla od strane Nadzornog odbora Opel Automobile GmbH. To je zvanično odlučeno na sednici Nadzornog odbora, 17. maja. Prethodni šef prodaje i marketinga Opela/Vauxhalla preuzeće rukovodstvo nad dve marke 1. juna 2022.

Huettl nasleđuje Uwea Hochgeschurtza, koji je imenovan glavnim operativnim direktorom za proširenu Evropu Opelove matične kompanije Stellantis i koji će preuzeti odgovornost Maximea Picata. Uwe Hochgeschurtz je preuzeo poziciju izvršnog direktora Opela/Vauxhalla 1. septembra 2021. Tokom tog vremena dao je daljnji podsticaj Opel/Vauxhallovoj ofanzivi elektrifikacije i digitalizacije.

Da podsetimo, Uwe Hochschurtz je preuzeo, sada već bivši poziciju, 1. septembra 2021. od svog prethodnika Michaela Lohschellera, koji je prešao u redove vijetnamskog proizvođača električnih automobila Vinfast.

'Florian Huettl je dokazani lider u prodaji i marketingu. Nastaviće put kojim je uspešno prošao Opel/Vauxhall. Oba tradicionalna brenda imaju vrlo posebnu poziciju unutar Stellantisa; Opel je jedini nemački, a Vauxhall jedini britanski brend u grupi. Florian Huettl će u budućnosti nastaviti da blisko sarađuje ​​s Uweom Hochgeschurtzom. Florianu i Uweu želim sve najbolje u njihovim novim ulogama i zahvalio bih se Uweu na njegovom vrednom doprinosu u poslednjih nekoliko meseci,' rekao je Xavier Chereau, predsednik nadzornog odbora Opela i glavni direktor za ljudske resurse i transformaciju u Stellantisu.

Izvor: Tportal.hr / Opel

Foto: Opelčitanja : 287Komentari