home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai salon

Južnokorejska Hyundai Motor Group saopštila je da će uložiti 63 triliona vona (49,8 milijardi dolara) u svoje domaće kompanije do 2025. godine u najnovijem potezu da postane budući dobavljač rešenja za mobilnost u saobraćaju.

Hyundai Motor, Kia i Hyundai Mobis će investirati u svoje domaće proizvodne pogone, elektrifikaciju, autonomnu vožnju i druge tehnologije sledeće generacije kako bi služile kao „središte budućeg poslovanja grupe“, navodi se u saopštenju, piše KoreaTimes. Ove tri kompanije su glavne filijale pete najveće automobilske grupe na svetu po prodaji.

Ovaj potez usledio je samo nekoliko dana nakon što je predsednik Hyundai Motor Group Juasan Čang (Euisun Chung) najavio ulaganja od ukupno 10,54 milijarde dolara za izgradnju namenske fabrike električnih vozila u američkoj državi Džordžija i razvoj robotike i tehnologija autonomne vožnje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hyundai Motor, Kia i Hyundai Mobis će zajedno potrošiti 16,2 triliona vona od 63 triliona vona da bi stekli konkurentsku prednost u odnosu na rivale u potpuno električnim i ekološkim vozilima, navodi se u saopštenju.

Kia planira da izgradi fabriku namenskih vozila u svojoj fabrici u Hvasongu, južno od Seula, do 2024. godine, sa ciljem da počne proizvodnju krajem 2025. godine.

Tri kompanije takođe planiraju da ulože 8,9 triliona vona u buduće pokretače rasta, kao što su robotika, napredna mobilnost vazduha, autonomna vožnja i veštačka inteligencija.

Osam od 10 vozila koje prodaju Hyundai i Kia i dalje će pokretati motore sa unutrašnjim sagorevanjem do 2025. godine, saopštila je grupa.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Hyundaičitanja : 242Komentari