home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce marokanskog kralja

Kralj si može priuštiti šta god mu padne na pamet, ma kako to bizarno zvučalo. Ovaj Rolls-Royce je odličan primer.

Njega je kupio marokanski kralj Hassan II. Ali njemu Rolls-Royce Camargue iz 1977. nije bio dovoljan, već je dao da se modifikuje. Posao je odradio Sbarro, što u prevodu znači da se radilo o ekstenzivnim modifikacijama, navodi Index.hr.

Naime, marokanski kralj je voleo da se bavi lovom, a posebno sokolarstvom. Kako bi mogao da ide u lov, bio mu je potreban odgovarajući auto, a za to se pobrinuo švajcarski karoserista koji je od uglađene limuzine napravio robusnog terenca. Za početak je podigao vešanje i ugradio terenske gume, a onda je dekapitirao vozilo, što nije uključivalo samo krov, već i vetrobran. On je sada pomičan kao na ratnom Jeepu Willysu, a usput su uklonjena i vrata.

Iza zadnjih sedišta je ugrađen hromirani nosač koji služi i za smeštaj sokola. Izduv je sada bočno, ali sudeći po opisu 6.75 litarski motor nije diran. I dalje razvija 212KS.

Standardni Camargue je koštao oko 30.000 GBP što bi danas bilo oko 200.000 GBP. Ova prerada se prodaje po istoj ceni kao i pre nekoliko godina – za 248.000 evra. Celokupan opis automobila možete videti na Autoscout24.de.

Izvor: Index.hr

Foto: Autoscout.dečitanja : 417Komentari