home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MG ZS

Kineski proizvođač sve hrabrije osvaja Veliku Britaniju. Na lestvici prodaje MG je već na 12. mestu. I on priprema automobile koji mogu značajno da poboljšaju ovaj rezultat.

MG je britanska marka čija istorija seže u prošlost skoro 100 godina, ali pored toga 2005. godine je bila u tako lošoj finansijskoj situaciji da mu je jedini spas bila kupovina od strane kineske kompanije SAIC. Nekoliko godina kasnije na tržištu se pojavio model ZS, a zatim i ostali, s kojim su Kinezi privukli britanske kupce. Lep dizajn, povoljne cene, obećavajući rezultati testova sudara – samo su neke od prednosti koje su vratile MG u igru.

Vratio se jer je u prodaji već prestigao evropske velikane.

Autocar, pozivajući se na rezultate Društva proizvođača i trgovaca motorima (SMMT), navodi da je s rezultatom od 28.149 primeraka u Velikoj Britaniji MG već prestigao, između ostalih, Land Rover, Mini ili Volvo, ali što je još zanimljivije, preskočilo je evropske igrače poput Citroena, Renaulta pa čak i Seata. Naravno, odnos snaga u Velikoj Britaniji je drugačiji nego na kontinentu, ali svejedno – tržišni udeo od 3% prilično svežeg kineskog brenda mora se smatrati uspehom. Danas MG tamo prodaje 4 modela, 3 električna i jedan PHEV hibrid.

Osim toga, MG već ima preko 700 salona u Evropi, a na jesen će predstaviti još jedan model.

Biće to električni hatchback, koji će postati konkurencija modelima Nissan Leaf ili VW ID.3. Zove se MG 4 i trebalo bi da pređe 450 km s jednim punjenjem.

Izvor: Automobili.ba

Foto: Arhiva Autoblog.rs / MGčitanja : 382Komentari