home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Tesla test

Profesionalni test-vozač isprobao je na poligonu u Kaliforniji najnoviju verziju „Teslinog“ auto-pilota i rezultati su, najblaže rečeno, uznemirujući.

Grupa za bezbednost saobraćaja "Dawn Project" tvrdi da najnovija verzija „Tesline“ samovozeće tehnologije nije bezbedna za upotrebu, nakon što automobil u nekoliko navrata nije prepoznao dete na putu i udario u lutku bez stajanja, navodi RTS.

Tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu deo su kampanje na američki Kongres da zabrani korišćenje „Tesline“ tehnologije auto-pilota.

U nekoliko testova, profesionalni test-vozač utvrdio je da softver, pušten u upotrebu u junu, nije uspeo da prepozna lutku deteta prilikom prosečne brzine od 40 kilometara na sat, niti pri većim.

Osnivač grupe "Dawn Project", Den O‘daud, nazvao je rezultate „duboko uznemirujućim“, dodajući da tvrdnje „Tesle“ da je novi softver „neverovatan“ nisu tačne i predstavlja smrtonosnu pretnju po ljude.

„Više od 100.000 ljudi vozi tesle i na javnim putevima koristi softver za samovozeći mod i tako u rizik stavlja decu širom zemlje“, istakao je O‘Daud.

Izvor: Rts.rs

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 597Komentari