home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID. Buzz Pickup Truck

Volkswagen je još u aprilu ove godine objavio render koji pokazuje kako bi mogla da izgleda pick-up verzija električnog ID. Buzza, a u međuvremenu je saopšteno da je ova nemačka kompanija podnela i zahtev za patentiranje ID. Buzza Pickup Truck.

Ipak, sam patent ne znači automatski da će ovakvo vozilo na kraju zaista i završiti u serijskoj proizvodnji.

Uz objavljeni render je u aprilu išla i napomena: „Na putu od ideje do proizvodnje, napravljeno je mnogo neviđenih nacrta dizajna – poput ovog.“

ID. Buzz Pickup Truck sa rendera je baziran ID. Buzz conceptu iz 2017. godine i ima izmenjeni zadnji deo sa otvorenim prtljažnim prostorom.

Sem toga, ID. Buzz Pickup Truck je dobio i kraća zadnja vrata, stepenik u zadnjem blatobranu, aerodinamički optimizovane točkove i dvobojni krov koji ima unutrašnji deo koji se može ukloniti.

Pogon bi verovatno bio isti kao i kod ID. Buzza, što znači električni motor postavljen pozadi (sa 150 kW/204KS i 310 Nm), uz litijum-jonske baterije od 82 kWh.

Ovakav Volkswagen ID. Buzz Pickup Truck je dakle (bar za sada) samo ideja, ali treba podsetiti da je bivši izvršni direktor Volkswagen Group of America Scott Keogh svojevremeno potvrdio da kompanija „aktivno razmatra“ električni pick-up. Mada ništa nije odlučeno, on je izjavio da su električni kamioneti „životna šansa“ jer „elektrifikacija vam daje trenutak resetovanja“ i čini se da su kupci otvoreniji prema električnim pick-up vozilima.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 307Komentari