home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche fabrika

Porsche premešta deo svoje proizvodnje iz Porsche glavne fabrike u Zuffenhausenu na Volkswagenovu lokaciju u Osnabrücku, u Donjoj Saksoniji.

Od sredine sledeće godine tamo će krenuti proizvodnja serije modela 718 da bi se zadovoljila velika potražnja svih kupaca Porschea. Preseljenje neće uticati na broj zaposlenih u Zuffenhausenu.

„Fabrika s više marki u Osnabrücku je već bila dokazani partner u našoj Porsche proizvodnoj mreži u prošlosti“, kaže Albrecht Reimold, član Izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku u Porsche AG.

“Naše kolege su zaslužne za proizvodnju Cayennea i 718 Cayman, koji su popunjavali dodatne dnevne proizvodne brojke. Drago nam je što možemo da iskoristimo ovo dugogodišnje iskustvo i ostvarimo snove naših kupaca o sportskim automobilima.”

Glavna fabrika u Stuttgart-Zuffenhausenu radi punim kapacitetom s proizvodnjom modela 911 i 718. Porsche sledi ambicioznu strategiju e-mobilnosti: do sredine decenije serija 718 biće potpuno elektrifikovana. U 2030. udeo svih novih vozila s potpuno električnim pogonom bi trebalo da bude veći od 80 posto. Čak i tada će serije modela 718 i 911 nastaviti da se proizvode na liniji s dvoja vrata u Zuffenhausenu.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Porschečitanja : 263Komentari