home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Sajam Ženeva

Međunarodni sajam automobila u Ženevi 2023. je otkazan „zbog neizvesnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici“, navodi se u zvaničnom saopštenju organizatora.

Prvobitno je planirano da se održi u dva dela – Ženeva u februaru i Doha, Katar u novembru, ali je šou sada ograničen na poslednji; svoj debi u Izložbenom i kongresnom centru u Dohi.

Događaj u Kataru će se održavati svake dve godine kao deo povezivanja sa katarskim turizmom.

Ovo je četvrta godina zaredom u kojoj je izložba u Ženevi otkazana; događaji 2022, 2021. i 2020. su otkazani zbog pandemije Covid-19.

Moris Turetini, predsednik stalnog komiteta Međunarodnog sajma automobila u Ženevi, navodi: „Učinili smo sve što smo mogli da obezbedimo da budemo domaćini sajma u Ženevi u februaru 2023. „Poboljšani format događaja i projekat bili su veoma dobro prihvaćeni. "Ali na kraju, rizici su nadmašili mogućnosti."

Sandro Meskuita, izvršni direktor Međunarodnog sajma automobila u Ženevi, dodao je: „U ovim nesigurnim vremenima, mnogi brendovi nisu u poziciji da se obavežu da učestvuju na sajmu u Evropi zimi. „Nakon procene svih elemenata, fondaciji je postalo jasno da salon 2023. ne može da se održi u Ženevi kako je planirano. „Za brendove koji su želeli da učestvuju u Ženevi, fanove i verne posetioce našeg salona u Ženevi, žalimo što smo morali da odlučimo da otkažemo ovo izdanje 2023.

Priredio: Ivan Mitić  - Autoblog.rs

Foto: Arhiva / Salon-auto.chčitanja : 312Komentari