home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Police

Teslina vozila su imala ozbiljne kvarove i probleme od trenutka kada ih koristi policija u švjcarskom gradu Bazelu, a to je od 2019. godine. Ipak, sada je očigledno previše jer ih je službeni Tesla Model X 100D doveo u sramotnu situaciju tokom potere.

Operativni zapisnik kantonalne policije svedoči da su se elektronski kontrolisana vrata blokirala tokom potere i nisu mogla da se otvore, piše Revija HAK.

Tokom akcije policijski službenici su zamolili dvojicu biciklista da stanu, jedan je postupio po uputstvima, a drugi je pobegao. Policajci su zatim pokušali da izađu iz Tesle jer su želeli da zaustave biciklistu. Međutim, to im nije uspelo jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izveštaju. Dakle, policajci nisu mogli da izađu iz automobila.

Biciklista je tada primetio da ne možemo izaći iz vozila (naša vrata se nisu mogla ponovo otvoriti uprkos tome što je vozilo stajalo) i nastavio je beg kroz Sandgrubenstrasse – piše u izveštaju. Poletni biciklista je iskoristio tehničke probleme policije, pa je vozio pešačkim tempom ispred Tesle i navodno je izazivao službene osobe.

Na kraju se navodi da je čak krenuo prema policijskom automobilu i zabio se u njega. Jedan policajac je uspeo da otvori prozor na suvozačevom mestu i zgrabio je biciklistu. Zatim je izašao kroz prozor i završio akciju.

Portparol policije je potvrdio incident i naveo je da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika te da će svi policajci biti upoznati… Koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu da otvore vrata je izuzetno opasna. Pogotovo u slučaju pucnjave ili požara.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Kantonspolizei Basel-Stadtčitanja : 439Komentari