home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Stellantis 7 miliona

Stellantis N.V., nakon 40 godina aktivnosti, danas slavi 7 miliona vozila proizvedenih u fabrici Sevel u opštini Atesa, u Italiji, najvećoj fabrici lakih komercijalnih vozila (LCV) u Evropi. Sevel je dom Fiat Professional Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer i Opel/Vauxhall Movano kombija i šasija.

„Tim u fabrici Sevel svakodnevno nam pomaže da postignemo naš cilj da budemo neprikosnoveni lider na tržištu komercijalnih vozila“, rekao je Uve Hohgešurc (Uwe Hochgeschurtz), glavni operativni direktor (COO) za tržište proširene Evrope (Enlarged Europe) u kompaniji Stellantis. „Fabrika ima dugu istoriju pravljenja proizvoda koji su želja i potreba naših profesionalnih kupaca i nastaviće da igra bitnu ulogu u postizanju učešća BEV vozila(1) u prodaji od 40% za komercijalna vozila do 2030. Čestitam celom timu na današnjem postignuću“.

Kao deo strateškog plana „Dare Forward 2030“, Stellantis namerava da duplira svoje prihode od komercijalnih vozila do 2030. u poređenju sa 2021. godinom, zahvaljujući 26 novih modela, uključujući električnu ponudu u svim segmentima. U prvoj polovini 2022. godine, Stellantis je bio lider na tržištu komercijalnih vozila u regionu EU30(2) i Južnoj Americi, sa udelima od 33,2% i 30,7%. Kompanija je takođe bila lider na EU30 tržištu BEV vozila, sa skoro 50% tržišnog udela u prvoj polovini 2022.

Stellantis i Toyota Motor Europe (TME) su nedavno objavili da će Stellantis snabdevati TME sa novim velikim komercijalnim kombijem, uključujući i BEV verziju, radi prodaje u Evropi pod brendom Toyota, koji će se proizvoditi Stellantis fabrikama u Gljivicama (Poljska) i Atesi (Italija).

Fabrika Sevel (European Light Vehicle Company) je osnovana kao zajednički poduhvat između kompanija FCA i PSA-Peugeot Citroën 1978. Otvorena 1981. godine, Sevel ima površinu od preko 1,2 miliona metara kvadratnih i može da proizvede do 1.200 vozila dnevno. Ona je najveća i najfleksibilnija fabrika lakih komercijalnih vozila u Evropi, koja može da proizvodi vozila u širokom opsegu konfiguracija.

PR saopštenječitanja : 442Komentari