home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Opel Grandland

Opel Grandland će tokom sledeće godine dobiti električnog naslednika, pri čemu je kompanija Stellantis najavila planove o ulaganju više od 130 miliona evra u fabriku u nemačkom Ajzenahu gde će se proizvoditi taj automobil.

Tačnije, proizvodnja će početi u drugoj polovini 2024. godine, a naslednik Grandlanda će biti baziran na potpuno novoj platformi STLA Medium. Platforma se može koristiti za vozila čija dužina je između 4.200 i 5.000 mm. Takođe mogu da prime baterijske pakete kapaciteta u rasponu od 87 do 104 kWh i to omogućava domet do 700 km.

Iako u ovom trenutku nema detalja o specifikacijama, Stellantis je najavljivao da će vozila sa STLA Medium platformom biti u ponudi sa snagom od 125 kW/170KS do 330 kW/449KS.

Izvršni direktor Opela Florijan Huetl je pozdravio vest i rekao: „Mi u ovoj fabrici proizvodimo vozila vrhunskog kvaliteta već 31 godinu i kontinuirano poboljšavamo našu konkurentnost. Ostaćemo na ovom jasnom putu sa električnim naslednikom Opel Grandlanda.” Takođe je dodao: „Ova odluka je još jedan važan korak za Opel na putu ka deklarisanom cilju da postane čisto električni brend u Evropi do 2028.”

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 362Komentari