home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zeekr stiže u Evropu

25 Mar 2023 - 08:54 Vesti Link
Zeekr 001

Kineski Zeekr proizvodi neke od najprivlačnijih električnih automobila, a sada se priprema da ih plasira na evropsko tržište dok radi na novom uzbudljivom sedanu.

Direktor Zeekra An Canghui je nedavno tokom saopštavanja finansijskih rezultata rekao da će brend stići u Evropu do kraja ove godine, a potom i u SAD 2024. godine. Deo plana da Zeekr privuče kupce na novim tržištima je lansiranje pet novih modela do 2025. godine.

Zeekr 001

"Zeekr je dobrostojeći proizvod u Kini, ali će se brzo širiti na međunarodna tržišta, što je naš prvobitni plan", izjavio je An.

Potpuna ponuda novi modela na kojima kompanija radi još uvek nije poznata, ali britanski Autocar piše da će jedan od njih imati formu sedana. Trenutno je poznat pod kodnim imenom CS1E i predstavlja prvu generaciju kompaktnog sedana s električnim pogonom, koji će biti rival Teslinom Modelu 3. Takav automobil bi mogao da postane jedan od Zeekrovih najpopularnijih modela, a s obzirom na to koliko su dramatična tri trenutna modela, očekuje se izuzetno privlačan dizajn.

Zeekr X

Iz Zeekra tvrde da će, kada porodica električnih modela poraste na osam, moći da prodaje do 650.000 automobila godišnje. To su ambiciozni ciljevi za proizvođača koji je prošle godine prodao ukupno 71.841 automobil, a svi su pripadali modelu 001 Shooting Brake. Nedavno je otkrivena namera da se prodaja udvostruči zahvaljujući lansiranju 009 MPV-a, kao i X kompaktnog SUV-a.

"Do 2025. godine ćemo imati osam modela s ciljem prodaje 650.000 automobila. Verujemo da je to ostvarivo", dodao je An.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Zeekrčitanja : 4135Komentari