home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Majkl Džordan kupio Venom F5

Za razliku od nekih drugih zvezda, on je izabrao automobil proizveden u Americi.

Pritom nije ostavio puno kompromisa, već je rešenje našao kod Hennesseya. A to znači samo jedno: Džordan želi ako ne najjači, onda bar jedan od najbržih automobila na svetu. I izabrao je upravo to - Venom F5 koji navodno može da probije granicu od 500 km/h.

Do sada smo već naučili da Hennessey ne postavlja granice, već ih briše. Jednom je skinuo skalp Bugattiju, a verovatno će to napraviti i drugi put. O automobilu koji je Džordan izabrao rečeno je sve, a to se opet može sažeti u jednu rečenicu - najozbiljniji hipersportski automobil koji je Amerika ikad imala.

Kako piše Index.hr, Džordan se tako upisao na listu s 30 imena srećnika koji su uspeli da se izbore za svoj primerak Venoma F5, i to Roadster verzije. Hennessey je objavio fotografiju sa slavnim sportistom, ali nije otkrio sam automobil. Vidimo samo detalj, a on pokazuje otkrivene karbonske delove karoserije i enterijera. Crni su i točkovi, pa jedini kontrastni detalji na automobilu idu na račun tankih žutih linija.

Podsetimo, Venom F5 pokreće 6.6 V8 twin-turbo motor koji daje 1842 KS i 1617 Nm, a 300 km/h postiže za manje od deset sekundi. Cena ovog primerka nije poznata, ali je sasvim sigurno preko dva miliona USD.

Izvor: Index.hr

Foto: Hennessey Performance/Facebookčitanja : 6236Komentari