home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
BYD Dolphin

BYD razmatra tri zapadnoevropske zemlje kao moguće lokacije za novu fabriku automobila.

Kineski proizvođač automobila razgovara s francuskom vladom o izgradnji fabrike u toj zemlji, prenose francuske novine Les Echos. Međutim, Nemačka i Španija su druge potencijalne lokacije, prema izveštajima kineskih medija. Velika Britanija nije kandidat zbog Bregzita, navodi Revija HAK.

Izvršna potpredsednica BYD-a Stella Li je izjavila za Bloomberg u februaru da ovaj proizvođač želi da proizvodi automobile u Evropi i da sprovodi studije izvedivosti. Verovatnije je da će BYD izgraditi sopstvenu fabriku nego preuzeti fabriku koju zatvara poznati proizvođač automobila, poput Fordove fabrike u Saarlouisu u Nemačkoj. Kompanija planira da odredi lokaciju za fabriku pre kraja godine i planira početak proizvodnje 2025.

BYD je počeo širenje u Evropi prošle godine s tri električna modela: kompaktnim crossoverom Atto 3, velikim SUV-om Tang i velikom limuzinom Han. Mali hatchback Dolphin stiže u evropske prodajne salone sledećeg meseca, a limuzina Seal kreće u prodaju u Evropi u septembru. BYD-ova evropska tržišta sada uključuju Nemačku, Francusku, Veliku Britaniju, Španiju i skandinavske zemlje, a ići će se i dalje.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / BYDčitanja : 477Komentari