home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Rimac Greyp

Kao što je bilo i najavljeno, gasi se nekadašnji Rimčev brend e-bicikala Greyp.

"Draga Greyp zajednico, teška srca objavljujemo gašenje brenda Greyp. Naš servisni tim će ostati kako bi imao pristup svim uslugama vezanima za Greyp u narednim godinama. Hvala vam na svim neverovatnim vožnjama proteklih godina, bilo je fantastično!" napisali su na društvenim mrežama i na zvaničnom sajtu Greypa.

Podsetimo, Porsche, koji je od 2018. imao 10-procentni udeo u kompaniji, u novembru 2021. je kupio većinski udeo u firmi Greyp Bikes, koja posluje kao zasebna kompanija od 2013. godine. Kako je Rimac govorio pre dve godine, Greyp je zapošljavao stotinjak radnika i izvozio bicikle u 30 zemalja sveta.

Nedavno je Jutarnji list objavio da Porsche najavljuje izgradnju fabrike pogona za električne bicikle u Hrvatskoj, ali i gašenje brenda Greyp.

Još u februaru nemačka firma je objavila da iz sudskog registra briše brend Greyp i zamenjuje ga svojim Porsche eBike Performanceom, a sada su skroz ugasili i brend Greyp unutar Porsche eBike Performancea.

Greyp Bikes, osnovana kao zasebna kompanija 2013. godine, specijalizovala se u proizvodnji visokotehnoloških električnih bicikala. Firma je bila deo Rimac Grupacije, poznate po svojim inovacijama na polju električnih automobila, koju je osnovao Mate Rimac.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Greypčitanja : 333Komentari