home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Polestar 4

Polestar 4 je proglašen najlepšim serijskim automobilom godine, a Dacia Manifesto najlepšim koncept automobilom, odlučio je žiri portala Car Design News.

Reč je o jednoj od najcenjenijih nagrada ove vrste, zato što ocenjuje žiri koji se sastoji od 16 vodećih dizajnera iz poznatih studija širom sveta. Primera radi, ove godine su u stručnom sudu bili Massimo Frascella, direktor dizajna Jaguar Land Rovera te Lisa Reeves, šefica odeljenja za dizajn enterijera Volvoa.

Polestar 4

Kako navodi Index.hr, Polestar je pobedio ispred modela Kia EV9, Volvo EX30 te Jeep Avenger i to ubedljivo: čak osam dizajnera je stavilo taj model na prvo mesto. S druge strane, uspeh Dacije Manifesto je utoliko važniji jer je marka upravo u periodu redizajniranja svoje palete. Inače, najveći konkurenti u ovom izboru su mu bili Citroen Oli i Mercedes Vision One-Eleven.

Dacia Manifesto

Za kraj još jedna zanimljivost: među deset finalista njih čak 4 su bili kineski modeli, a samo tri evropska. Međutim, u konkurenciji koncepata čak osam modela je bilo iz Evrope, dva iz SAD-a i nijedan iz Azije.

Izvor: Index.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Polestar / Daciačitanja : 7012Komentari