home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako su sanalitičari najavili blagi pad prodaje automobila u ovoj godini, Volkswagen je pokazao da su njihove analize, bar za prvi mesec ove godine, neutemeljene.

 (Dalje)Novi logo za novi Viper

15 Feb 2012 - 08:29 Vesti Link

Nedavno je već objavljena jedna zatamnjena teaser slika nove generacije Vipera, a evo kako izgleda njegov novi logo.

 (Dalje)

Kada je Subaru 1972. godine predstavio svoj prvi automobil sa pogonom na sva četiri točka, Leone Estate Van 4WD, u japanskoj kompaniji verovatno ni sami nisu mogli da pretpostave kakvu revoluciju će napraviti u svetu automobila.

 (Dalje)

Allan Rushforth, trenutni predsednik Hyundaija za evropsko tržište, najavio je da bi korejski proizvođač vozila narednih godina mogao da predstavi moćnije verzije modela i30 i i40.

 (Dalje)

Veoma gust saobraćaj, velika buka, mnoštvo signalizacije, komplikovane saobraćajnice – sve ovo veoma lako poremeti pažnju i fokusiranost vozača. Ipak, i pored svih ovih i drugih ometača pažnje, nekada je potrebno munjevito reagovati, kada je potrebno da su vam sve relevantne informacije u vidnom polju, slično pilotima borbenih aviona koji moraju da reaguju u deliću sekunde.

 (Dalje)

Preuzeto sa: Novosti.rs

Cene naftnih derivata u čitavom regionu nezadrživo rastu. Cene benzina i dizela u Srbiji se nalaze u „zlatnoj sredini” kada je region u pitanju. Tečnog naftnog gasa ima dovoljno

 (Dalje)

Renault je objavio da će uskoro uložiti 300 miliona evra u modernizaciju svoje fabrike motora i menjača u mestu Cleon.

 (Dalje)

Mazda traži partnera

14 Feb 2012 - 01:24 Vesti Link

Japanski proizvođač vozila Mazda očekuje da će i četvrtu godinu za redom završiti sa gubitkom. U upravo završenoj godini očekuje se da će Mazda objaviti gubitke od $1.2 milijarde što je najgora godina kompanije još od 2001. godine kada je zabeležen gubitak od $2 milijarde.

 (Dalje)

Čitaoci „Off Road“ magazina su proglasili Audi Q3 naboljim terenskim vozilom u klasi „Krosover“. Dobre ocene dobili su i modeli Q5 i A6 allroad quattro koji su osvojili druga mesta u kategorijama „SUV“ i „Luksuzni Krosover“, respektivno.

 (Dalje)

Nakon gotovo 33 godine neprekidne proizvodnje, Mercedes-Benzova G-klasa i dalje je bez premca. To je mišljenje čitalaca magazina „Off Road“ koji su G-klasu proglasili terencem 2012. u dve kategorije – što je ponavljanje prošlogodišnjeg uspeha za off-road legendu.

 (Dalje)

Za razliku od drugih likovnih umetnika, Ian Kuk (Ian Cook) je zamenio slikarske četkice za točkiće autića na daljinsko upravljanje. On takođe koristi svoj Chevrolet Spark, zvani “SpART”, kao mobilnu likovnu galeriju prilikom rada sa grupama na projektima kulture i realizacije umetničkih dela na javnim mestima.

 (Dalje)

Ada Huja – Winter Race

13 Feb 2012 - 16:21 Vesti Link

Preuzeto sa: Bud3.net

Zima, zima, e pa šta je… Jučerašnji dan su obeležile masivne sneže padavine i otežani uslovi na putevima, kako bi to rekli na vestima. I dok na ulici niste mogli da vidite ni jednu Dačiju Logan, mogli ste da vidite trke po snegu, da ste hteli. Mi smo upravo to i uradili.

 (Dalje)

Američki Tesla Motors se od svog prvog elektroautomobila oprostio sa petnaest Roadstera posebne serije. Kraj njegove proizvodnje označio je prestanak jednog perioda i okretanje drugom koji će uskoro ispuniti novi Model S i Model X. Ipak, dolazak novih modela nije trebalo da znači i odlazak Roadstera u zaborav jer je Tesla već spremala njegovu novu generaciju.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, češka fabrika automobila "Škoda auto" ostvarila je ove godine najveću januarsku prodaju u istoriji - 75.400 automobila, što je godišnji rast od 10,2 odsto.

 (Dalje)

"Železnice Srbije" ove godine će prevesti oko 20.000 komada novog "Fiatovog" modela "500L" iz Kragujevca, a tek sledeće godine od 140.000 do 160.000 komada, saznaje Blic.

 (Dalje)