home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes je 5. decembra u fabrici u Bremenu proizveo poslednji primerak modela SL, serije R230.

 (Dalje)Zagrebačka policija saopštila je danas da je uhvatila je 54-godišnjaka koji je autoputem prema Karlovcu vozio sa 4,72 promila alkohola u krvi, što je za prosečnog čoveka smrtonosna količina.

 (Dalje)

U tradicionalnoj akciji "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koju je od 21. do 26. novembra AMS Srbije organizovao sa Upravom saobraćajne policije MUP Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, besplatno je pregledano više od 10.000 vozila širom Srbije.

 (Dalje)

Kineski Geely planira da krajem sledeće godine počne sa prodajom svojih automobila na tržištu Velike Britanije.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, američki "Dženeral motors" (GM) je objavio da je strategija preokreta u poslovanju nemačke filijale "Opel" propala i da je neophodno da se usvoji novi plan. To danas piše "Fajnanšl tajms Dojčland", pozivajući se na izjavu potpredsednika GM Stiva Girskog.

 (Dalje)

Tanjug prenosi saopštenje nemačkog saveza auto industrije (VDA) u kome se kaže da će prodaja putničkih automobila u svetu naredne godine porasti četiri odsto, na 68 miliona vozila sa predviđenih 65,4 miliona ove godine.

 (Dalje)

Prema podacima prikupljenim do kraja novembra, broj motornih vozila u Kini je premašio 223 miliona, a 104 miliona su automobili.

 (Dalje)

Kada ih komšija automobilom “zagradi” na parkingu ili parkira ispred njihove garaže, građani mogu da pozovu kol centar “Parking Servisa” i zatraže pomoć pauka. Ovim se narušavaju komšijski odnosi ali i staje na put nesavesnom parkiranju kog u Beogradu ima mnogo.

 (Dalje)

* u izboru čitalaca nemačkog magazina MODELL FAHRZEUGChevrolet je uhvatio duh Amerike u 20. veku svojim motom “naporan rad, dobra zabava”. Verovatno nijedan Chevrolet ne predstavlja ovaj duh bolje od Chevy kamiona.

 (Dalje)

Preuzeto sa: Politika.rs  

Do sada nije proizveden nijedan primerak novog „Fijatovog” modela, a do spektakla u Ženevi, marta 2012, biće montirano svega nekoliko „sajamskih komada”

 (Dalje)

Kia Picanto i Kijin glavni dizajner Peter Schreyer dobitnici su priznanja BBC-ovog magazina Top Gear za ovu godinu - Picanto je postao »Kupovina 2011. godine«, a Schreyer »Ličnost 2011. godine«.

 (Dalje)

Susan Docherty imenovana je na mesto predsednice i izvršne direktorke Chevrolet Europe, i to počevši od 1. januara 2012. godine. Na ovom mestu nasleđuje Wayne Brannon-a koji je odlučio da se povuče u penziju nakon što je u kompaniji General Motors proveo 38 godina.

 (Dalje)

Automotive News je objavio da General Motors razmišlja o uvođenju izmena na sistemu baterija hibridnog modela Volt. To je rezultat nedavnih požara na nekoliko primeraka Chevroleta Volt, istraživanih od strane američkog instituta NHTSA.

 (Dalje)

Audi će 2013. godine otvoriti novu fabriku na severu Kine, koja će proizvoditi isključivo model A3.

 (Dalje)