home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na svečanosti u Institutu za vozila Centra za vozila Hrvatske, u Velikoj Gorici, proglašeni su najbolji automobili na hrvatskom tržištu, po kategorijama kao i ukupni pobednik. To je bila 11. po redu svečanost u organizaciji Hrvatskog automobilskog udruženja, a program je vodio Oliver Mlakar.

 (Dalje)Kako piše Tanjug, „Honda” je opozvala 304.000 vozila u svetu povodom problema sa vazušnim jastucima koji zbog prevelikog pritiska u slučaju sudara mogu da izbace metalne i plastične delove i da izazovu povrede ili smrt.

 (Dalje)

Volkswagen ovih dana obeležava deset godina od otvaranja tzv. prozirne fabrike u Drezdenu. Osim što se u njoj proizvodi VW Phaeton, fabrika je u proteklom periodu postala jedna od glavnih kulturnih institucija Drezdena.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija potrošača Evropski program za ocenjivanje novih automobila - Euro-NCAP dodelila je nagradu Advanced kompaniji Opel za bezbednosni sistem prednjih farova AFL (adaptivna prednja svetla).

 (Dalje)

Britanski BBC izvinio se zbog izjave voditelja Top Gear-a koji je rekao da bi pobio ljude koji protestuju širom Britanije.

 (Dalje)

Na međunarodnom specijalizovanom sajmu Trailer 2011 u belgijskom Kortrijku, međunarodni stručni žiri je dodelio novom Mercedes-Benz Actrosu titulu najboljeg kamiona godine.

 (Dalje)

Hyundai Elantra je osvojio još jedno veliko priznanje. Naime, u organizaciji turskog auto magazina Otohaber, ovaj Hyundaijev model osvojio je priznanje »Automobil 2011. godine« u Turskoj.

 (Dalje)

Japanska Toyota i nemački BMW zajedno će raditi na ekološkim tehnologijama za motore. Toyota i BMW su naime postigli dogovor u kome su se obavezali da zajedno razvijaju "novu generaciju" baterija za "ekološke" automobile.

 (Dalje)

                                 *maketa buduće fabrike "Boša" u Pećincima  

U opštini Pećinci, Nemačka kompanija "Boš" počeće 2012. godine izgradnju fabrike za proizvodnju sistema brisača za automobile, u kojoj će do 2019. godine biti zaposleno 620 radnika.

 (Dalje)

Tanjug prenosi vest poljske novinske agencije PAP u koj se navodi bi čak 10.000 ljudi na jugu Poljske moglo da ostane bez posla zbog smanjenja proizvodnje u fabrici "Fijat auto Poland" u mestu Tihi, koja pripada italijanskom koncernu. Razlog je pad tražnje automobila marke "fijat".

 (Dalje)

Švedski Koenigsegg Agera R od svog debija oborio čak šest Ginisovih rekorda, a poslednjim, za najbrži automobil na svetu u disciplini 0-300-0 km/h, pretekao je i moćni Bugatti Veyron Supersport.

 (Dalje)

Preuzeto sa: Novosti.rs  

Vozači u Srbiji će od 2013. godine, skoro sasvim je izvesno, sipati kvalitetnije gorivo u svoje automobile, a da li će biti i i dalje među najskupljima u regionu zavisiće od odluke nadležnih državnih organa.

 (Dalje)

Tanjug piše da su povoljnije cene u Danu zahvalnosti, rast poverenja potrošača i raznovrsnija ponuda najnovijih modela podstakli američku prodaju automobila u novembru na oko 992.000, koji je bio najbolji mesec u više od dve poslednje godine.

 (Dalje)

Srbija se drugi put pridružila svetskom takmičenju "Toyota Dream car" koje se po šesti put organizuje u svetu. Takmičenje sa temom "Tvoj automobil snova" organizovano je za decu sa ciljem da se kroz maštanje i crtanje deca zabave i shvate koliko je važno da imaju svoje snove. Takmičenje se organizuje na nacionalnom i svetskom nivou.

 (Dalje)

Chevrolet proglašava otvorenim peto izdanje konkursa „Mladi Kreativni Chevrolet“ za Srbiju - panevropskog takmičenja za studente fakulteta primenjenih umetnosti. Ovo takmičenje svake godine od 2007. u raznim oblastima umetnosti (moda, fotografija, video i vizuelne umetnosti) pruža priliku studentima širom sveta da primene svoje veštine na zadatke u realnom životu, da sarađuju sa profesionalcima u njihovim stručnim poljima i da predstave svoj rad širokoj publici medija koji se bave životnim stilom.

 (Dalje)