home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kad žene loše parkiraju krivi su muškarci, tvrde naučnici.  

Žene su bolje u prostornim zadacima kada imaju podršku i poverenje, otkrivaju psiholozi. Dame za volanom su decenijama bile predmet muških viceva. Ali sada su istraživači otkrili da su upravo seksističke šale odgovorne za njihovu nesigurnost u vozilu.

 (Dalje)Vozači koji su ostali bez dozvole zbog više od 18 kaznenih poena trebalo bi da da pohađaju posebne seminare kako bi brže mogli da ponovo dobiju taj dokument.

 (Dalje)

BMW Group (BMW; Mini i Rolls-Royce) je u novembru širom sveta prodao ukupno 138.978 vozila, što u odnosu na novembar 2010. godine predstavlja rast od 7.7 odsto.

 (Dalje)

Audi je sa 111.400 prodatih automobila u toku proteklog meseca povećao prodaju za 28 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

 (Dalje)

Novi američki hypercar, SSC Tuatara, slavi fenomenalan uspeh zahvaljujući Dubai International Motor Show-u. Prema nekim izvorima, Shelby SuperCars prodao je deset primeraka Tuatara vrednih 13 miliona dolara. Svi putuju za Bliski istok.

 (Dalje)

Citroen lansiranjem tri modela DS serije za manje od dve godine nudi prefinjenu liniju proizvoda vernu filozofiji marke "Créative Technologie", što dokazuju poslednje i brojne međunarodne nagrade dodeljene modelima DS3, DS4 i DS5, od kojih je poslednja nagrada časopisa Top Gear za Citroen DS5.

 (Dalje)

Direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara kaže da ta kompanija u Kragujevcu priprema proizvodnju novog modela "el zero", koji će se izvoziti na tržište Evrope i SAD.

 (Dalje)

Evrodizel u veleprodaji je poskupeo od 1,7 do 3,5 dinara po litru, a uskoro se mogu očekivati više cene tog derivata i u maloprodaji, zbog otežanog uvoza tog goriva rečnim putem, izazvanog niskom vodostajom reka, izjavio je danas Tanjugu predsednik Udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić.

 (Dalje)

U Srbiji je na kraju 2009. bilo tek 1,64 miliona putničkih automobila, što je 230 vozila na 1.000 građana, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

 (Dalje)

Samo nekoliko nedelja pre oficijelnog lansiranja u Evropi, Peugeot 3008 HYbrid4 nastavlja da prikuplja priznanja. Nakon nagrade u Austriji (ARBÖ-Nagrada za zaštitu okoline) i Nemačkoj (Zlatni volan), prvom serijski proizvedenom dizel hibridnom vozilu je u Švajcarskoj dodeljena nagrada “Najzeleniji automobil”.

 (Dalje)

U skladu sa OMV strategijom, razmatra se prodaja trgovine i maloprodaje u Hrvatskoj (OMV Hrvatska d.o.o.) i Bosni i Hercegovini (OMV BH d.o.o.). Ovo bi podrazumevalo potpuno povlačenje sa oba tržišta.

 (Dalje)

Jeftiniji auto-gas

6 Dec 2011 - 13:05 Vesti Link

Na privatnim benzinskim stanicama cena tečnog naftnog gasa je sa 71 dinar spuštena na prosečnih 65,50 dinara po litru, pošto je na svim tržištima pojeftinio.

 (Dalje)

Vlasnik SAAB-a, Grupa Swedish Automobile NV, vodi pregovore sa kineskom kompanijom Youngman i Bankom Kine o prodaji vlasničkog udela u tom posrnulom proizvođaču automobila.

 (Dalje)

Naftna industrija Srbije, izvesno je, posle nešto više od dve godine otkako je većinski vlasnik postala ruska kompanija Gaspromnjeft, ima plan, ali i realnu šansu, da promeni svoju poziciju i postane značajan igrač na regionalnom tržištu, stekne lidersku poziciju u Jugoistočnoj Evropi i bude ozbiljan igrač u Srednjoj Evropi.

 (Dalje)