home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U fabrici "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu danas je počela proizvodnja automobila "punto klasik multi džet" sa dizel motorom od 1.300 kubika.

 (Dalje)Japanska filijala američkog "Dženeral motorsa", kompanija "GM Azija-Pacifik Japan" (GMAPJ), predstavila je danas novi "ševrolet kamaro", oživljavajući model sportskog kupe vozila koji će, kako se očekuje, privući japanske pristalice američkih snažnijih vozila.

 (Dalje)

Nedavno je priličnu pažnju privukla vest da britanski Holders Vehicle Contracts iznajmljuje ekskluzivni Bugatti Veyron (i to za 25.000 dolara dnevno), a sada Hertz najavljuje da će u Italiji početi da iznajmljuje Lotusove modele Elise i Exige.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Do isteka roka za obaveznu preregistraciju automobila sa stranim tablicama ostalo je još 11 dana, a dosadašnji učinak je ispod svih očekivanja. Umesto minimalnih šest milijardi dinara na koliko se računalo, do sada je od naplaćene carine i PDV-a prikupljeno oko 900 miliona dinara.

 (Dalje)

Kina je u prvoj polovini ove godine pretekla SAD i postala najveće tržište automobila na svetu, sa ukupno prodatih 6,1 milion vozila, pokazali su danas objavljeni podaci kineskog Udruženja proizvođača automobila.

 (Dalje)

Najveća južnokorejska automobilska industrija "Hjundai motor" predstavila je domaćem tržištu svoje prvo hibridno vozilo "elantra LPI", namenjeno podmirivanju rastuće tražnje za automobilima sa niskom potrošnjom.

 (Dalje)

Uprkos nedavnom negiranju, u Lexusu, po poslednjim insajderskim informacijama, ipak pripremaju i sportsku IS-F verziju njihovog kabrioleta IS C, predstavljenog inače prošle godine na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Subaru je novi Legacy sedan (o tome više OVDE) zvanično promovisao na poslednjem Salonu automobila u Njujorku, dok je karavanski Legacy Touring Wagon svetlost dana ugledao 20. maja, u sklopu prezentacije japanske verzije ovog modela.

 (Dalje)

U prvih šest meseci ove godine sa porastom prodaje u Zapadnoj Evropi i padom na tržištima Srednje i Istočne Evrope, Chevrolet zauzima 2,2 % tržišnog udela ukupnog evropskog tržišta sa 214.520 prodatih automobila u odnosu na 269.319 u istom periodu prošle godine.

 (Dalje)

Najveći francuski proizvođač vozila "Pežo-Sitroen" saopštio je danas da je u prvoj polovini godine zabeležio pad prodaje od 14 odsto, zbog globalne recesije.

 (Dalje)

John Krafcik, prvi čovek Hyundai Motor America, najavio je u jednom intervjuu da će novi Hyundaijev kompaktni kupe sa prednjim pogonom, koji na tržište stiže krajem 2011. godine, preuzeti 70-80% izgleda koncepta Veloster iz 2007. godine, a možda i njegovo ime.

 (Dalje)

Kako bi obeležio desetogodišnjicu pojavljivanja svog prvog SAV modela X5, bavarski BMW će uskoro na tržište izbaciti limitiranu ediciju aktuelnog modela sa nazivom X5 Edition 10.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Kako se bliži rok za preregistraciju vozila koji se u Srbiji voze na „E“ i crnogorske tablice, tako se povećava i interesovanje njihovih vlasnika da im regulišu status. U Carinarnici Beograd doskora je prosečno, dnevno, na carinjenju bilo oko 100 ovakvih vozila, a poslednjih dana njihov broj se utrostručio.

 (Dalje)

U prvih šest meseci ove godine, Audi je u Kini prodao rekordnih 66.866 svojih automobila, odnosno za 11% više nego u istom periodu prošle godine.

 (Dalje)

Povećana potražnja je naterala čelnike britanske kompanije Caterham da poveća planiranu proizvodnju za ovu godinu, i to za oko 10 odsto, odnosno na 420 jedinica.

 (Dalje)