home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW je saopštio da je u svojoj fabrici u nemačkom Lajpcigu počeo sa proizvodnjom novog SAV (Sports Activity Vehicle) modela X1, čija će zvanična svetska premijera inače biti održana za dve nedelje na IAA Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)Uskoro, širom Srbije kod svih ovlašćenih dilera moći ćete da pogledate i provozate Novi Polo koji je proglašen za najbezbedniji Polo ikada.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač automobila „Fijat” usmerava svoje ambicije na najveće svetsko tržište automobila Kinu, s obzirom na slabljenje tog tržišta u zapadnim zemljama, izjavio je direktor grupacije „Fijat Kina” Franko Amadei.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" zvanično je predstavila prvi hibridni automobil izrađen u Australiji, u njenoj fabrici Altona, u Melburnu, zahvaljujući pomoći vlade u Kanberi.

 (Dalje)

Nakon Volkswagenovog preuzimanja kontrole nad Porscheom, nemački automobilski gigant bi u dogledno vreme mogao da ugasi proizvodnju modela koji nemaju u sebi sportske krvi. Iako Porscheovi obožavatelji nisu s odobravanjem prihvatili činjenicu da je njihova omiljena marka postala zavisna od Volkswagena, naredna vest bi mogla da ih obraduje.

 (Dalje)

Američka vlada osmislila program "keš za krš" da bi podstakla prodaju i pomogla posrnuloj autoindustriji. Za mesec dana prodato pola miliona novih automobila. Iz državne blagajne za akciju su obezbeđene tri milijarde dolara.

 (Dalje)

Dženeral motors zatražio je od nemačke vlade da izdejstvuje isključenje ruske strane iz sporazuma o prodaji njene podružnice - automobilske kompanije Opel.

 (Dalje)

Američka grupacija Krajsler idućeg meseca obavestiće direktore o planovima izrade novih modela.

 (Dalje)

Po nedavnim nezvaničnim vestima, uskoro će BMW Group dobiti i četvrtog člana, odnosno BMW-u, Miniju i Rolls-Roycu će se pridružiti i četvrti brend nazvan i-Setta, koji će odlikovati moderna tehnologija i savremen dizajn inspirisan originalom.

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM), najveći inostrani proizvođač automobila u Kini i kineska državna grupacija FAW, najavili su osnivanje zajedničkog preduzeća za izradu lakih kamiona i višenamenskih vozila u koje će uložiti dve milijarde juana (293 miliona dolara), prenele su agencije.

 (Dalje)

U fabrici automobila u Kragujevcu počele su pripreme za proizvodnju fiata punto na gas, planiranu za septembar, izjavio je direktor fabrike Zastava auto Zoran Bogdanović.

 (Dalje)

Iz indijske kompanije Mahindra su nedavno saopštili da će prvi primerci njihovog modela Mahindra Pik up kupcima u Americi biti dostupni krajem februara 2010. godine, dok sada najavljuju i mogućnost da i proizvodnju organizuju u SAD-u.

 (Dalje)

Kao i prošle godine, Audi je proglašen za najpoželjniju kompaniju među nemačkim diplomcima. Svake godine studenti na Univerzitetima u Nemačkoj biraju najpoželjniju kompaniju za zaposlenje, a na ovogodišnjoj anketi je učestvovalo 23000 diplomaca.

 (Dalje)

Audi je pokrenuo promotivnu kampanju na najvećoj online društvenoj mreži Facebooku, u okviru koje želi da promoviše dizajn budućih modela.

 (Dalje)

Vlada Nemačke saopštila je da će njeni pregovori sa američkom kompanijom "Dženeral motors" (GM) o prodaji "Opela" potrajati još neko vreme i stavila do znanja da prednost i dalje daje ponudi kanadskog proizvođača delova za automobile "Magna internešenel".

 (Dalje)