home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao odgovor na pometnju izazvanu iznenadnom odlukom "Dženeral motorsa" (GM) da zadrži "Opel" pod svojim skutima posle višemesečnih pregovora sa glavnim kupcem, kanadsko - ruskom koncernom "Magna", sa kojom je trebalo "samo da se stavi potpis", američka posrnula autokompanija je potvrdila da priprema plan oporavka svoje evropske filijale, objavljeno je danas u Frankfurtu.

 (Dalje)Francuski "Reno" neće pomagati posrnulom "Avtovazu" u "kešu", ali želi da pruži pomoć svojim znanjem i ekspertima, izjavio je Kristijan Estev, potpredsednik "Renoa" i generalni direktor kompanije za rusko tržište u intervjuju koji je objavljen u moskovskom dnevniku "Vodomosti."

 (Dalje)

Po podacima koje objavljuje Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), Fiat 500 se prošlog meseca po prvi put našao na Top 10 listi najprodavanijih automobila na britanskom tržištu (zauzeo je deseto mesto, prva je i dalje Ford Fiesta), budući da je u oktobru tamo plasirano 2.989 primeraka ovog mališana.

 (Dalje)

Odluka da posrnuli američki autogigant "Dženeral motors" (GM) ne proda svoju evropsku filijalu "Opel" kanadsko - ruskom koncernu "Magna" - "Sberbabanka" - je doneta u Vašingtonu, a ne u Detroitu gde se nalazi poslovni centar nekad moćne kompanije, tvrdi u najnovijem broju moskovski list "Finansovaja izvestija" (FI).

 (Dalje)

“Jedan vrući auto” - moto Kijinog novog modela Kia Forte Koup (za sada nije predviđen za evropsko tržište) dobio je novo značenje, jer su iz američke podružnice korporacije Kia Motors javili da ulaze u moto sport.

 (Dalje)

Posle nove generacije svog najvećeg i najluksuznijeg modela Superb, Škoda će uskoro proširiti svoju ponudu jednim potpuno drugačijim automobilom – low cost porodičnom limuzinom, rivalom rumunskom Loganu.

 (Dalje)

Ford će postati prvi proizvođač na svetu koji će u svoje modele ugrađivati revolucionarne sigurnosne pojaseve na naduvavanje.

 (Dalje)

Nedavno predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu, Rols-Royce Ghost će dobiti i svoju hibridnu verziju.

 (Dalje)

Hibridno vozilo japanske "Tojote", model "prijus" koji se pokreće na benzin i na struju, nastavlja da dominira japanskim automobilskim sektorom, prema najnovijim podacima Udruženja japanskih dilera automobilima (JADA).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Po stupanju na snagu novog zakona o saobraćaju 10. decembra auto-škole najavljuju drastično podizanje cene obuke i polaganja vozačkog ispita .

 (Dalje)

Žiri koji se sastojao od glavnih urednika, stručnjaka i VIP ličnosti su proglasili A5 Sportback pobednikom u kategoriji srednjih vozila
Treći trijumf za Audi model sa najvećim volumenom nakon A4 koji je pobedio u 2007. i Q5 koji je pobedio u 2008. godini

 (Dalje)

Na dodeli prestižne nagrade "Zlatni volan 2009." u Berlinu, Volkswagen je istovremeno osvojio dve nagrade: u kategoriji malog kompaktnog vozila pobedio je novi Polo, a u kategoriji "Zeleni volan", koja postoji od 2007., članovi žirija su za pobednika izabrali Polo BlueMotion.

 (Dalje)

Renault će u svojoj Flins fabrici u Francuskoj od 2012. godine početi sa serijskom proizvodnjom novog elektroautomobila, čiju smo najavu inače mogli da vidimo kroz studiju Zoe Z.E., predstavljenu na poslednjem Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Pozivajući se na Institute of Global Insight i po brojkama dostupnim u ovom trenutku, nemački Der Spigel objavljuje informaciju da je VW Group-a u toku ove godine po globalnoj prodaji pretekla japansku Toyotu, što znači da je VW postao broj 1 u prodaji vozila na svetu.

 (Dalje)