home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Oko 6.000 radnika američkog "Dženeral motorsa" (GM) iskoristilo je najnoviju ponudu za dobrovoljno napuštanje preduzeća u zamenu za otpremninu ili raniji odlazak u penziju, objavljeno je u Detroitu.

 (Dalje)Po poslednjim, ali i dalje nezvaničnim vestima, uskoro će BMW Group dobiti i četvrtog člana. Naime, BMW-u, Miniju i Rolls-Roycu će se pridružiti i četvrti brend nazvan i-Setta, koji će odlikovati moderna tehnologija i savremen dizajn inspirisan originalom.

 (Dalje)

Srpski tim u Formuli 1?

4 Avg 2009 - 11:48 Vesti Link

Izvor : 24sata.rs

Zoran Stefanović, prvi čovek srpske kompanije AMCO, spreman je da uloži 70 miliona evra kako bi njegov tim "Stefan Grand Prix" ušao u porodicu Formule 1, ali pre toga je Evropskoj komisiji morao da tuži Svetsku automobilsku federaciju (FIA). Naime, tim ove kompanije nije prošao selekciju za nastup u "najbržem cirkusu na svetu" 2010, a Stefanović za "24 sata" otkriva zašto.

 (Dalje)

Tek što je predstavljen model LEAF EV, iz Nissana stižu i vesti o novim elektroautomobilima. Prvi je Qazana u verziji na elektropogon (Qazana koncept se pojavio ove godine na Salonu u Ženevi), a drugi je serijska varijanta koncepta Nuvu sa prošlogodišnjeg Salona u Parizu.

 (Dalje)

Chevrolet Orlando je premijerno predstavljen još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, i to u formi koncept vozila, dok će serijska verzija po poslednjim vestima na tržište SAD-a stići 2011. godine.

 (Dalje)

U prvom pologuđu češke fabrike proizvele su 11 odsto manje putničkih automobila nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a najviše je pogođen najveći češki proizvođač, Škoda iz Mlade Boleslave, čija je produkcija manja za trećinu.

 (Dalje)

Neizvesnostima u vezi sa realizacijom "Zastavinog" posla stoleća, čemu je u velikoj meri kumovala globalna ekonomska kriza koja je uzdrmala automobilsku industriju, kao da se nazire kraj.

 (Dalje)

Povećana potražnja automobila podstaknuta državnim programom "gotovina za olupine" pomogla je Fordu da zabeleži prvi skok prodaje u poslednje dve godine, saopštio je danas drugi po velični američki proizvođač motornih vozila.

 (Dalje)

Audi je saopštio da je operativni profit kompanije u prvih 6 meseci ove godine iznosio 823 miliona evra, dok je u istom periodu 2008. ta brojka bila 1,3 milijarde evra.

 (Dalje)

Muškarci više nisu ono što su nekad bili. Evo još jednog niskog udarca za pripadnike jačeg pola: žene su bolji vozači, a što je najgore od svega, to sve češće otvoreno priznaju i muškarci (naročito oni stariji).

 (Dalje)

Proizvodnja putničkih automobila u Japanu je u prvoj polovini ove godine opala za 42,5 odsto u poređenju sa istim razdobljem lane, saopštili su predstavnici nacionalne Asocijacije automobilskih kompanija.

 (Dalje)

I Mercedes u minusu

1 Avg 2009 - 14:24 Vesti Link

Finansijska kriza je zakačila i nemački Daimler AG, koji je samo u drugom kvartalu ove godine upisao minus veći od milijardu evra.

 (Dalje)

Chrysler je i zvanično potvrdio da retro model PT Cruiser ostaje u proizvodnji. Još u januaru je naime bilo planirano da se proizvodnja okonča sredinom ove godine.

 (Dalje)

Podsećanja radi, američki General Motors je nedavno sa kompanijom Penske Automotive Group (vlasnik Roger Penske, ima ekskluzivno pravo na distribuciju Smarta u SAD-u) postigao preliminarni sporazum o prodaji brenda Saturn, koji je Evropljanima najviše poznat po tome što Amerikancima pod svojim imenom prodaje neke od Opelovih modela.

 (Dalje)

Program popularno nazvan "Keš za krntije", koji je američka vlada pokrenula kako bi povećala prodaju vozila i pomogla domaćim proizvođačima automobila u krizi, suspendovan je posle samo šest dana, jer su sva sredstva izdvojena za te svrhe potrošena, izjavila je senator Debi Stejbnov iz Masačusetsa, centra američke autoindustrije.

 (Dalje)