home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota je saopštila da je dostigla (i prestigla) brojku od dva miliona prodatih hibridnih vozila širom sveta.

 (Dalje)Nemački Opel saopštio je da je, zahvaljujući pomoći vlade, od početka januara prodato više vozila nego u celoj protekloj godini.

 (Dalje)

Nemački "Porše", jedna od najprofitabilijih autokompanija na svetu, najavio je da je prinudjen da smanjuje broj radnih sati zbog pada prodaje, prenose agencije.

 (Dalje)

Pežo Sitroen (PSA Peugeot Citroen) i Micubiši Motors (Mitsubishi) postigli su dogovor da ponude električni automobil Evropi do kraja iduće godine, saopštile su danas dve kompanije.

 (Dalje)

Premija od 2.500 evra koja se isplaćuje za uništavanje starih automobila u Nemačkoj je skoro potrošena. Automobilska industrija je ove godine profitirala od prodaje novih automobila, ali eskperti predvidjaju novu krizu.

 (Dalje)

Agencija za privatizaciju saopštila je da je raskinut Ugovor o prodaji akcija AD "Ikarbus" Beograd, jer kupac "Avtodental -Service" iz Ruske Federacije nije ispunio ugovorne obaveze i posle isteka drugog naknadnog roka koji mu je odobren.

 (Dalje)

Kompanija "Čeri automobili" počeće da prodaje električne automobile najverovatnije u junu naredne godine, zahvaljujući vladi koja ohrabruje proizvođače da izrađuju ekološki prilagođena vozila, prenela je njujorška agencija Blumberg. 

 (Dalje)

BMW je i zvanično potvrdio da će Mini Coupe concept i Mini Roadster concept, čija će zvanična premijera biti održana sredinom ovog meseca na Salonu automobila u Frankfurtu, krenuti i u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka fabrike Mioveni u Rumuniji danas je sišao jubilarni, milioniti primerak Dacia automobila na X90 platformi, koju koristi porodica Logan/Sandero modela.

 (Dalje)

Ministarstva unutrašnjih poslova i finansija trebalo bi u narednih nekoliko dana da nađu rešenje za problem građana Bosne i Hrvatske kojima saobraćajci skidaju tablice sa kola jer imaju i srpsko državljanstvo. Predsednik Komiteta za bezbednost Damir Okanović ponovio da zakon ne predviđa skidanje tablica.

 (Dalje)

Novi Lotusov sportski model sa centralno smeštenim motorom Evora (po gradu na jugu Portugala) je dobio svog prvog vlasnika.

 (Dalje)

Prodaja luksuznih automobila u SAD, kao što su "Tojotin" model "leksus" i vozila nemačkog BMW-a, opala je tokom avgusta, iako je to bio mesec u kome su mnogi drugi proizvođači prvi put od oktobra 2007. zabeležili rast isporuka.

 (Dalje)

Nemačka i dalje prednost u prodaji "Opela" daje kanadskoj "Magni", uprkos poboljšanoj ponudi rivalske belgijske investicione kompanije "RHJ internešenel", izjavio je portparol nemačkog ministarstva ekonomije Stefen Moric.

 (Dalje)

Ruska fabrika automobila "Avtovaz" obnovila je početkom ovog meseca rad svojih proizvodnih linija koje su zaustavljene u avgustu zbog smanjenja tražnje, objavljeno je danas u Moskvi.

 (Dalje)

Novi 2010 Camaro je i u avgustu bio prodavaniji od Fordovog Mustanga, a to znači već treći mesec za redom. 

 (Dalje)