home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Počevši sa Sajmom automobila u Frankfurtu i svetskom premijerom nove Opel Astre – Opel je najavio uvođenje novog korporativnog identiteta prilagođavajući ga izgledu svojih proizvoda.

 (Dalje)Španski proizvođač automobila SEAT je objavio da je postao ekskluzivni sponzor UEFA Evropske lige. Trogodišnji ugovor će biti važeći do kraja fudbalske sezone 2011-2012.

 (Dalje)

Steenstra GCM Styletto EV

15 Sep 2009 - 08:37 Vesti Link

Iza ovog imena se krije još jedan američki projekat sportskog automobila na elektropogon, koji bi trebalo da se pojavi u prodaji marta 2013. godine, naravno u limitiranom broju primeraka.

 (Dalje)

Da bi spasio novi "Krajsler", izvršni direktor kompanije Serđo Markione namerava da kreira novi putnički automobil srednje veličine tipa sedan koji bi mogao da se nadmeće sa najboljim svetskim modelima u toj klasi, izveštava američka agencija Blumberg i navodi da je za taj posao potrebno tri do pet godina, ali da bi taj zadatak mogao da se obavi i ranije.

 (Dalje)

Kanadski proizvođač autodelova "Magna" i njegov ruski finansijski partner "Sberbank" planiraju da ukinu 10.500 radnih mesta u Evropi kada preuzmu "Opel" i britanski "Voksal", pišu nemački listovi.

 (Dalje)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da građani sa prebivalištem u Srbiji ne mogu upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu, ako nemaju odobreno privremeno ili trajno boravište u inostranstvu.

 (Dalje)

Gorivo u Srbiji od danas je pojeftinilo u proseku 2,6 dinara po litru, odnosno 2,4 odsto.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) saopštio je da planira da do 2011. godine u Kini uloži četiri milijarde evra da bi proširio fabrike i počeo da proizvodi nove modele za to tržište.

 (Dalje)

Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz planira da do 1. decembra otpusti 36 hiljada zaposlenih, preneo je AFP pozivajući se na nezvanične izvore.

 (Dalje)

Nakon punih 80 godina zajedničkog rada, putevi "Opela" i "Dženeral motorsa" (GM) se razilaze, kao direktna posledica svetske ekonomske krize koja je prinudila velike proizvođače automobila na nove saveze i prestrojavanja, ističu analitičari povodom odluke američkog auto-giganta da proda "Opel" kanadskom proizvođaču auto-delova "Magna".

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM) je najavio da će ovog meseca otpustiti još hiljadu stalno zaposlenih.

 (Dalje)

Audi AG će pored brojnih noviteta na predstojećem Internacionalnom salonu automobila u Frankfurtu, predstaviti i novi, redizajnirani, logo kompanije.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka Mercedesove fabrike u Americi (Tuscaloosa, Alabama), sišao je jubilarni, milioniti primerak njihovog SUV modela ML.

 (Dalje)

Opel Insignia obeležava ovog meseca svoj prvi rođendan i već ima puno razloga za slavlje. Od prošle jeseni kada je top model nemačkog proizvođača automobila lansiran na tržište krenule su pohvalne recenzije.

 (Dalje)

Američki “Dženeral motors” (GM) je saopštio da će konzorcijum kanadske kompanije Magna i ruske Sberbanke kupiti većinski udeo u njegovom evropskom ogranku Opel.

 (Dalje)