home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Podsećanja radi, još pre nekoliko meseci je nemački Manager Magazin pisao da je Volkswagen zainteresovan za kupovinu manjeg učešća u Suzukiju (mada su tada iz japanske kompanije nekoliko puta demantovali te glasine), a na Salonu automobila u Frankfurtu, koji inače traje do 27. septembra, te su vesti ponovo aktuelizovane.

 (Dalje)Nakon preliminarne liste kandidata, objavljene pre nekoliko meseci, evo i konačnog spiska od 33 automobila koji će se naći u izboru za Evropski automobil godine 2010. (2010 European Car of the Year), a čiji pobednik će biti obelodanjen 30. novembra ove godine.

 (Dalje)

45 godina nakon promocije prvog Ford Mustanga u Njujorku, legendarni Lee Iacocca, nekadašnji predsednik Ford divizije i poznat kao otac originalog Mustanga (nama u Evropi možda poznatiji po kasnijem spasavanju Chryslera), dobio je čast da jedna specijalna edicija Mustanga bude nazvana po njemu.

 (Dalje)

Američki "Ford" će dobiti vladin kredit od 5,9 milijardi dolara za razvoj proizvodnje "zelenih" automobila sa niskom potrošnjom goriva, objavljeno je u Vašingtonu.

 (Dalje)

Citroen je saopštio da je prva serija od 1.000 komada njihovog novog modela DS3 rasprodata za manje od 24 sata.

 (Dalje)

Iz korporacije Kia Motors, koja predstavlja (za sada) manji  deo dvojca Hyundai-Kia Automobile Group, četvrtog najvećeg automobilskog proizvođača na svetu, nedavno su potvrdili da će krajem godine početi sa prodajom luksuzne limuzine kodnog imena VG.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Pekingu dostiže oko 2.000 svakog dana i ako se taj trend nastavi na ulicama kineske prestonice će se do kraja ove godine naći čak četiri miliona vozila, prenose danas kineski državni mediji.

 (Dalje)

Rumunska Dacia opet slavi. Prvo je nedavno sa proizvodnih traka fabrike Mioveni u Rumuniji sišao jubilarni, milioniti primerak Dacia automobila na X90 platformi (koju koristi porodica Logan/Sandero modela), samo par dana kasnije je u istoj fabrici proizveden i 3.500.000-ti automobil, a danas i 250.000-ti Logan MCV.

 (Dalje)

Istovremeno sa zvaničnom premijerom na Salonu automobila u Frankfurtu, Opel je objavio i cene za novu generaciju modela Astra, koje važe za domaće, nemačko tržište.

 (Dalje)

Nemački "Porše" objavio je na Sajmu automobila u Frankfurtu da je prodao 24 odsto manje vozila u finansijskoj godini koja je završena 31. jula, u odnosu na isti prethodni period, ali procenjuje da je "najteži period globalnog usporavanja prošao."

 (Dalje)

Nemački Opel planira da u Rusiji investira 600 miliona evra, kaže kopredsednik uprave kanadskog proizvođača autodelova Magna Zigfrid Volf.

 (Dalje)

Američki "Ford" će definitivno prodati robnu marku "Volvo", izjavio je na Sajmu automobila u Frankfurtu švedskoj novinskoj agenciji TT finansijski direktor "Forda" Luis But.

 (Dalje)

Italijanski „Fijat” i francuski „Pežo-Sitroen” jedina su dva proizvođača automobila koja poštuju planove EU usmerene na smanjenje potrošnje goriva i emisije ugljen dioksida.

 (Dalje)

Vodeći proizvođači automobila sa pogonom na gorive ćelije, Honda motor ko., Ltd., Dajmler AG, Ford motor kompanija, Dženeral motors korporacija/Opel, Hjundai motor kompanija, Kia motors korporacija, savez Renoa SA i Nisan motor korporacije i Tojota motor korporacija, izdali su zajedničku izjavu u vezi razvoja i nastupa na tržištu svojih automobila sa gorivim ćelijama, a u obliku „Pisma o namerama“.

 (Dalje)

Lotus se vraća u Formulu 1

15 Sep 2009 - 19:04 Vesti Link

Međunarodna automobilska federacija (FIA) vratila je danas ekipu Lotus u takmičenje u svetskom šampionatu Formule jedan. Lotus će se sledeće sezone vratiti u takmičenje posle 15 godina i biće 13. ekipa u šampionatu.

 (Dalje)