home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Britanski proizvođač luksuznih automobila "Aston Martin" objavio je da je zbog privredne krize prinuđen da otpusti 300 stalno zaposlenih i isto toliko radnika na određeno vreme.

 (Dalje)Jedan jedini ikad napravljeni primerak Lamborghini Bertone Miura Roadstera ovih dana naći će se na aukciji. Za sve one dubokog džepa i željne ekskluzive najbolje je da se upute u Švajcarsku.

 (Dalje)

Svetska automobilska industrija suočena je sa novim talasom loših vesti, nakon objavljivanja podataka da je u novembru pala prodaja kola u Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji.

 (Dalje)

Upravo tako. Nemci su odlučili da premijeru svog novog modela Panamera ne održe u martu naredne godine na Salonu automobila u Ženevi, kako je prvobitno planirano, već mesec dana kasnije na Salonu u Šangaju.

 (Dalje)

Mada su neko vreme to demantovali, iz Forda je danas i zvanično potvrđeno da ipak ocenjuju strateške opcije za Volvo Car Corporation, "uključujući i moguću prodaju švedskog premium proizvođača."

 (Dalje)

Francuska grupacija PSA (Peugeot i Citroen) i japanska Toyota danas slave silazak jubilarnog, milionitog automobila sa proizvodne trake njihove zajedničke TPCA fabrike (Toyota Peugeot Citroën Automobile) u češkom mestu Kolin.

 (Dalje)

Američki autogigant "Dženeral motors" (GM), kome preti bankrot, najavio da će uskoro započeti rasprodaju svojih nekretnina u Evropi i SAD da bi i na taj način popravio nezavidnu finansijsku situaciju.

 (Dalje)

Češka fabrika automobila - "Škoda" - planira da privremeno obustavi proizvodnju, zbog smanjenje tražnje vozila, od polovine decembra do 6. januara, saopštili su izvršni rukovodioci te kompanije.

 (Dalje)

Topolino je siguran

29 Nov 2008 - 13:12 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Najviši predstavnici "Fijata" uveravaju da italijanska kompanija nijednog trenutka neće odustati od svojih planova u Srbiji, kao i da će sa montažnih traka društva "Fijat automobili Srbija" prvo sići mali gradski četvorosed "A" klase - "topolino".

 (Dalje)

Najstariji britanski automobilski magazin, Autocar, u Londonu je na svojoj godišnjoj svečanosti proglasio grupaciju Hyundai-Kia za "automobilskog proizvođača godine." Ovaj Autocarov događaj spada među najprestižnije u Evropi, jer tada između ostalog proglašavaju i Evropski auto godine (eng. European Car of the Year - COTY).

 (Dalje)

Preuzeto sa: Novosti.rs 

"Dženeral motors" je, najverovatnije, odustao od proizvodnje "Opelovih" modela u Srbiji - procenjuju nadležni u Beogradu i Kragujevcu.

Preuzeto sa: Danas.rs

Informacija da je na sednici Srpsko-ruskog komiteta za ekonomsku saradnju u Moskvi odlučeno da se automobili i nameštaj iz Srbije oslobode carina prilikom izvoza u Rusiju, predstavlja dobru vest ne samo za novoformiranu kompaniju Fijat automobili Srbija, već je i dodatni impuls uspešnom okončanju pregovora Vlade Srbije i Folksvagena, čiji su predstavnici najavili izgradnju u Srbiji.

 (Dalje)

Dvadesetak članova „Zastava Fan Cluba“ (http://www.zastavafanclub.org) se u utorak 25. novembra, u devet sati, okupilo ispred beogradske Arene i krenulo put Kragujevca, kako bi u podne ispred „Zastavine“ fabrike dali podršku radnicima povodom prekida proizvodnje domaćih automobila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Američka firma koja prodaje automobile pre nekoliko dana je tražila da im obezbedimo sagovornike s kojima bi mogli da pregovaraju o kupovini 300 novih "jugića". Ovo je u utorak na skupu ljubitelja "Zastavinih" automobila, ispred upravne zgrade ove fabrike, rekao Miroslav Pačić (29), koji je u Mičigenu diplomirao na elektrotehnici i koji je radio u BMW fabrici.

 (Dalje)

Nakon jučerašnje vesti da je novi Renault Megane na crash testu organizacije EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) osvojio maksimalnih pet zvezdica, ova organizacija je danas objavila rezultate za još 11 automobila.

 (Dalje)