home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Politika.rs

Uprava carina Srbije je do 22. jula ocarinila 41.716 automobila prema Uredbi o obaveznoj preregistraciji vozila sa stranim tablicama u vlasništvu stanovnika Srbije, naplativši oko milijardu i osamsto miliona dinara carina i poreza na dodatnu vrednost.

 (Dalje)Hyundai Motor Company, najveći proizvođač u Južnoj Koreji i peti svetski proizvođač automobila prodao je 1.403.931 vozila u celom svetu u prvoj polovini godine, od toga za domaće tržište i izvoz: 719,478 automobila a iz fabrika u drugim zemljama: 684,453 automobila što ukupno čini svega 5.8 % manje nego prošle godine od kako je potražnja automobila pala na svetskom tržištu.

 (Dalje)

Konačno je potvrđeno da Dodge Circuit EV ulazi u proizvodnju naredne godine. Ovaj Dodgeov model na elektropogon (elektromotor od 200kW/268KS, litijum-jonske baterije, regeneracija kočione sile) je inače premijeru u formi koncept vozila imao na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu. Drugim rečima, Dodge Circuit EV (Electric Vehicle) je još jedan konkurent Tesli Roadster.

 (Dalje)

Po poslednjim vestima, Nissan planira da 2. avgusta predstavi tri potpuno nova modela na elektropogon.

 (Dalje)

Sindikat najvećeg ruskog proizvodjača automobila, kompanije "Avtovaz" najavio je protestni miting za 6. avgust, tako da sada nezavisni analitičari razmatraju paralelu izmedju te kompanije, koja pokušava da opstane i američkog industrijskog simbola "Dženeral motorsa" (GM), čiji je bankrot istakao razliku u borbi Rusije i Zapada sa ekonomskom krizom, objavile su novinske agencije.

 (Dalje)

Posle promocije 2006. godine, holandski Spyker će naredne godine konačno startovati sa proizvodnjom svog dugo najavljivanog SSUV (Super Sport Utility Vehicle) modela D12 Peking to Paris, ali ga po poslednim vestima neće pokretati VW, već Cadillacov motor.

 (Dalje)

Evropska komisija (EK) odobrila je da italijanska automobilska industrija "Fijat" može da kupi američkog proizvođača "Krajsler", koji je nedavno bankrotirao, ističući da ta kupoprodaja nikako neće uticati na privrednu konkurenciju u Evropskoj Uniji (EU).

 (Dalje)

Iz Kia Motors America (KMA) javljaju da je njihov kompaktni sportski terenac Sportage po mišljenju američkog magazina AutoPacific zauzeo najviše mesto u ovogodišnjem ocenjivanju zadovoljstva vlasnika (engl. Ideal Vehicle Awards - IVA).

 (Dalje)

Sastanak nadzornog odbora kompanija "Folksvagen" i "Porše", koji je održan u Štutgartu u četvrtak, otvorio je put za integrisanje ove auto grupe, pri čemu će detalji finalnog koncepta sjedinjenja dve nemačke kompanije biti razrađeni u sledećih nekoliko sedmica, navodi se u saopštenju "Folksvagena" dostavljenog agenciji Tanjug.

 (Dalje)

Saobraćajna policija će od danas isključivati iz saobraćaja vozila sa stranim tablicama čiji vlasnici nisu iskoristili rok od tri meseca za preregistraciju koji je istekao 21. jula, najavljeno je iz MUP - a.

 (Dalje)

Ninoslav Novković iz Vranja preuzeo svoj Folksvagen Polo koji je osvojio u drugom kolu OMV nagradne igre „Igraj i osvoji!“. Ninoslavu je ključeve automobila na OMV benzinskoj stanici u Beogradu uručio direktor prodaje OMV Srbija Karolj Lajko.

 (Dalje)

Nedavno su se, zajedno sa ovom teaser slikom, pojavile i informacije da će Bugatti (ove godine slavi svoju 100-godišnjicu a inače u vlasništvu nemačkog Volkswagena) na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu izložiti i super sedan nazvan Bordeaux, ali, prema poslednjim vestima, od prezenatcije tog Bugattija sa četvora vrata u Frankfurtu izgleda neće biti ništa.

 (Dalje)

Pre nekoliko dana je priličinu buru izazvala vest da je zbog ekonomske krize projekat sportske Alfe MiTo GTA "na ledu", odnosno da se MiTo GTA neće pojaviti tako skoro, ako se uopšte ikada i pojavi.  

 (Dalje)

Bonus za radnike Zastave

24 Jul 2009 - 18:04 Vesti Link

Radnicima kragujevačke "Zastave" isplaćen prvi deo nagradnog bonusa zbog odličnih rezultata rada i tri puta veće produktivnosti koju su postigli za samo tri meseca.

 (Dalje)

Toyota partner iz Srbije nagrađen je najvećim priznanjem na Toyotinoj Ichiban evropskoj dodeli nagrada za zadovoljstvo kupaca tokom ceremonije održane u regionalnom sedištu kompanije u Briselu.

 (Dalje)