home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Danas.rs

Ako je suditi prema informacijama sa prošlonedeljnog Ruskog biznis dijaloga, na listi proizvoda koji će se ubuduće u Ruskoj Federaciji prodavati bez carine, naći će se i automobili. Prvi kontingent automobila iz Srbije trebalo bi da startuje u prvom kvartalu naredne godine, pri čemu će obim i vrednost tog izvoza biti utvrđeni kvotama.

 (Dalje)Demokrate u američkom Kongresu dogovorile su se, navodno, sa Belom kućom o neophodnoj kreditnoj pomoći za automobilsku industriju SAD u vrednosti od 15 do 17 milijardi dolara, izjavili su agenciji Rojters dva kongresna savetnika.

 (Dalje)

Nakon nedavne promocije na Salonu automobila u Los Anđelesu, Ford je objavio i zvanične cene za svoj novi Mustang (model za 2010. – tu), koji će se u prodaji naći početkom 2009. godine (kao i do sada, biće dostupan u Coupe i Cabrio verzijama).

 (Dalje)

Kao odgovor na ekonomsku krizu u svetu i pad prodaje automobila, "Fijat" razmišlja da i na tržište zapadne Evrope plasira novu marku jeftinih automobila, prvobitno namenjenu srednjoj i istočnoj Evropi, izjavio je direktor marketinga italijanske kompanije Luka de Meo.

 (Dalje)

Američki "Ford" mogao bi da zatraži šest milijardi dolara za prodaju njegove filijale "Volvoa", približno isto koliko je isplatio za švedskog proizvođača automobila pre desetak godina.

 (Dalje)

Japanski treći proizvođač automobila "Nisan" opozvao je 435.400 vozila u svetu zbog popravke neispravne elektronske mreže i lampi za kočnice, prenele su agencije.

 (Dalje)

Najveći češki proizvođač automobila Škoda iz Mlade Boleslave ponovo je produžila najavljeni prekid proizvodnje i radnici će u hale koje napuštaju sredinom decembra da se vrate umesto 7. tek 11. januara.

 (Dalje)

Čelnici američke automobilske industrije ponovo su se vratili u Kongres da tokom dvodnevnih pretresa u četvrtak i petak zatraže vladine zajmove, kako bi njihove kompanije izbegle bankrotstvo.

 (Dalje)

O povratku imena Topolino kruže glasine već više od godinu dana, a sada se pojavila i vest da se neće raditi o samo jednom, već o tzv. porodici modela sa tim nazivom, koju će činiti nekoliko članova.

 (Dalje)

Jugo se ponovo rađa

4 Dec 2008 - 10:58 Vesti Link

Preuzeto sa : Politika.rs

Za obnovu proizvodnje prekinute pre tri nedelje ima zainteresovanih, kažu u Zastavi i navode da montažu „temperamentnog štediše” nije trebalo ni obustavljati, pre svega zbog brojnih kooperanata kojima preti likvidacija.

 (Dalje)

Automobil iz filma "Špijun koji me je voleo" iz 1977, u kojem je Rodžer Mur igrao Džejmsa Bonda, prodat je za 111.500 funti na aukciji u Londonu, objavljeno je na sajtu Bi-Bi-si njuza (BBC News).

 (Dalje)

Prodaja automobila u SAD pala je za 37 procenata u novembru na najnižu granu u proteklih 26 godina, ugasivši nadu da je ova, za autoindustiju, očajna godina dosegla dno i dodajući municiju molbi detroitskih proizvođača da ih država spase novcem poreskih obveznika.

 (Dalje)

Automobilska industrija Revoz iz Novog Mesta u proizvodnji i u službama koje su vezane za proizvodnju, u decembru će raditi samo osam dana.

 (Dalje)

Izvršni direktor američkog Forda (Ford Motor Co.) Alen Mulali (Alan Mulally) izjavio je da će raditi za jedan dolar godišnje, ako taj proizvođač automobila dobije pozajmicu vlade za spas kompanije.

 (Dalje)

Evropski proizvođači automobila moraju za 18 odsto da smanje količinu štetnih gasova koju emituju nova vozila, u roku od šest godina, dogovoreno je na sastanku u okviru Evropske unije, nakon dugotrajnih nesuglasica na tu temu između ekoloških organizacija i ekonomski ugrožene autoindustrije.

 (Dalje)