home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Autor : rts.rs

Zakon o bezbednosti saobraćaja predvideo je veoma visoke kazne za nasilničku vožnju. Pored 15 kaznenih poena i gubitka dozvole na devet meseci, vozačima sledi i kazna zatvora do dva meseca.

 (Dalje)Bez obzira na najave nekih proizvođača da će okončati ili drastično smanjiti saradnju sa kompanijom Magna (njihovo dogovoreno preuzimanje Opela je naime izazvalo zabrinutost među konkurencijom koja ne želi da vidi ključnog snabdevača transformisanog u direktnog rivala), Mercedes je saopštio da je upravo Magnu izabrao za proizvođača karoserije novog modela SLS AMG.

 (Dalje)

Nedavno je već bilo reči da će Volkswagen u narednom periodu ponudu novog Pola proširiti sa još nekoliko zanimljivih varijanti. Na proteklom Salonu automobila u Fankfurtu su bili izloženi trovratni model i ekološki podobniji Polo BlueMotion, a po poslednjim vestima 2012. godine stiže i kabriolet varijanta.

 (Dalje)

Američki „Dženeral motors” saopštio je da je potpisao sporazum o prodaji svog brenda Hamer jednoj kineskoj kompaniji za proizvodnju teške opreme.

 (Dalje)

"Krajsler" će za dve godine ponovo uspeti da vrati na put profitabilnosti, posle mera koje su preduzete za ozdravljenje svetskog auto-sektora i mera stabilizacije u samoj kompaniji, ocenio je direktor italijanskog "Fijata" Serdjo Markijone, koji je u junu preuzeo posrnulu američku autokompaniju.

 (Dalje)

Mazda Motor Korporacija priredila je krajem prošlog meseca, povodom proslave 20-ogodišnjice Mazde MX-5, poseban komemorativni događaj na Miyoshi pokaznom terenu u zapadnom Japanu.

 (Dalje)

Oporavak svetskog tržišta automobila na predkrizni nivo može se očekivati tek 2013. godine, ocenio je izvršni direktor koncerna "Folksvagen" Martin Vinterkorn.

 (Dalje)

Audi AG je u prvih devet meseci ove godine u Kini prodao 108.859 svojih automobila, što je rast od 20 odsto u odnosu na isti period 2008.

 (Dalje)

Nijedan proizvođač premium vozila ne proizvodi i ne prodaje više vozila sa pogonom na sva četiri točka kao Audi. Ovo je potvrđeno od strane Nemačke asocijacije automobilske industrije (VDA).

 (Dalje)

Kia Coupe za dve godine

8 Okt 2009 - 18:15 Vesti Link

Prema poslednjim vestima, Kia namerava da najkasnije u naredne dve godine na tržište izbaci kupe sa prednjim pogonom, kao deo ambicioznog petogodišnjeg plana koji predviđa prisutnost ove korejske marke u svim najvažnijim kategorijama.

 (Dalje)

Kradljivci automobila sve više kradu jeftinija vozila, ili ne tako nova, saopštila je austrijska policija.

 (Dalje)

Zbog ekonomskih problema, novi kineski vlasnik britanske marke MG je naime bio prinuđen da zaustavi proizvodnju do, kako stvari sada stoje, sve do marta 2010. godine.

 (Dalje)

Model  Vivaro Van osvojio je titulu “Šampion ekonomične vožnje za 2009.”, u kategoriji LCV (laka komercijalna vozila) britanskog magazina Fleetworld. Vivaro Vauxhall koji je učestvovao u maratonu tehnički je identičan Opel Vivaru u Evropi.

 (Dalje)

Najveći ruski proizvođač automobila "Avtovaz" je prvi put priznao da isporučuje vozila "izuzetno niskog" kvaliteta i da je neefikasan u gotovo svim segmentima, objavio je Rojters, pozivajući se na prezentaciju poslovnog plana fabrike, do čije je kopije došao.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, Honda je u svojoj Swindon fabrici u Velikoj Britaniji juče počela sa proizvodnjom modela Jazz, najmanjeg automobila ove japanske marke na evropskom tržištu.

 (Dalje)