home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iz General Motorsa su juče potvrdili da ima novih zainteresovanih za preuzimanje švedskog Saaba, koji se nalazi u vlasništvu ove američke kompanije, ali su odbili da saopšte imena.

 (Dalje)Direktor Auto klastera Srbije Igor Vijatov kaže da je kompanija Fijat automobili Srbija sačinila listu od 35 potencijalnih domaćih dobavljača auto-delova.

 (Dalje)

Američki automobilski gigant General Motors je po drugi put ove godine ostao bez svog prvog čoveka.

 (Dalje)

Japanska prodaja novih automobila porasla je u novembru 36 odsto u odnosu na isti lanjski mesec, četvrti mesec zaredom, zahvaljujući poreskim olakšicama i vladinim subvencijama za nabavku ekološki prilagođenih vozila, saopštilo je Udruženje japanskih prodavaca automobila u Tokiju.

 (Dalje)

Kineska kompanija "Džili", ocenjena kao najpovoljniji ponuđač za preuzimanje "Fordove" švedske filijale "Volvo", zatražila je najmanje jednu milijardu dolara kredita od kineskih banaka za finansiranje 1,8 milijardi dolara vredne ponude.

 (Dalje)

Indijska grupa "Tata" najavila je da će uskoro početi da proizvodi hibridnu verziju najjeftinijeg automobila na svetu "nano", koji se na indijskom tržistu pojavio u julu i prodaje se za oko 2.000 dolara.

 (Dalje)

Izvor : Blic.rs

U Kragujevcu će naredne godine početi da radi akademija koju će formirati kompanija „Fijat automobili Srbija“ i koja će godišnje školovati oko 1.000 novih radnika za poslove u novoj automobilskoj industriji.

 (Dalje)

Načelnik saobraćajne policije Policijske uprave Novi Sad Milovan Glođević izjavio je danas da još nisu doneti svi podzakonski akti za sprovođenje novog Zakona o saobraćaju, pa se može očekivati da će taj dugo očekivani zakon biti primenjivan postepeno.

 (Dalje)

Pekinška holding korporacija za izradu automobila (BAIC) zainteresovana je za eventualnu kupovinu Saaba, švedske filijale američkog "Dženeral motorsa" (GM).

 (Dalje)

Auto Bild nagrada "Sportski automobil za 2009. godinu" dodeljena TT RS i R8 V10 modelima.

 (Dalje)

Kako piše britanski Autocar, nemački Audi će premijeru serijske verzije svog novog A7 Sportback modela najverovatnije održati u avgustu sledeće godine, i to na Salonu automobila u Moskvi.

 (Dalje)

Konačno. Kao što je i najavljeno, danas su saopšteni rezultati evropskog izbora za automobil godine 2010., ali to ipak nije nova Opel Astra (kako su mnogi predviđali), već novi Volkswagen Polo.

 (Dalje)

Budući Alfin adut u "golf" klasi trebalo je da ponese ime Milano, ali nesuglasice sa Alfinim radnicima mogle bi dovesti do oživljavanja naziva Giulietta.

 (Dalje)

Zbog slabe potražnje, južnokorejski Hyundai je odlučio da prestane sa prodajom svojih (putničkih) vozila na japanskom tržištu.

 (Dalje)