home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Brazilska filijala evropskog auto-giganta "Folksvagen" (VW) objavila je da će od 2010. do 2014. godine investirati 3,5 milijardi dolara u razvoj novih proizvoda i u povećanje vlastitog kapitala na brazilskom tržistu, koje je u usponu.

 (Dalje)Toyota je Auris Hybrid u koncept verziji predstavila u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu (nazvan Auris HSD Full Hybrid concept), dok će prodaja njegove serijske varijante u Nemačkoj početi u avgustu sledeće godine.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka GM-ove Orion Township fabrike sišao je poslednji Pontiac proizveden u SAD-u, a radi se o belom primerku Pontiaca G6.

 (Dalje)

Predstavnici Toyote osporili su metodologiju koja se koristila prilikom EuroNCAP testova u slučaju Urban Cruisera, koji je na poslednjim testovima bezbednosti dobio samo tri zvezdice.

 (Dalje)

O tome da američki General Motors obilato koristi svoje resurse da na različitim tržištima isti model prodaje pod različitim brendovima u svom vlasništvu, već je bilo dosta reči, a još jedan dobar primer je i Chevrolet Captiva Sport za Kolumbiju.

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM) konačno je obelodanio deo plana za stabilizaciju evropskih pogona, tvrdeći da neće zatvarati nijednu fabriku "Opela" u Nemačkoj, ali da će u Evropi biti ukinuto oko 9.000 radnih mesta, nešto manje od ranije najavljenih 10.000.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" je potvrdila da povlači skoro četiri miliona automobila u SAD, zbog problema sa papučicom za gas.

 (Dalje)

Predstavljen na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu, Fiat 500 sa jačim Multijet dizelašem je sada i zvanično dostupan italijanskim kupcima.
 (Dalje)

Čitaoci auto magazina "Auto Zeitung" su glasali za tri Audi modela u "Auto Trophy 2009". Uspeh za Audi A5 Sportback, Audi R8 Spyder i Audi Q5.

• Uspeh za Audi A5 Sportback, Audi R8 Spyder i Audi Q5
• Četiri druga i dva treća mesta za Audi modele
• Audi šesti put uzastopno pobeđuje u magazinu Image Report

 (Dalje)

Po poslednjim vestima, Bentley radi na novom, manjem modelu, koji je trenutno poznat samo kao NCB (New Compact Bentley).

 (Dalje)

Osiguravajuća društva, u skladu sa pozitivnim zakonima, od decembra moraju, prilikom izdavanja polise obaveznog osiguranja, vozačima da izdaju i obrazac - evropski Izveštaj o sabraćajnoj nesreći, saopštili su predstavnici osiguravača.

 (Dalje)

Mercedes i Renault su najavili partnerstvo na razvoju nove platforme za male modele i nekoliko novih motora.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

Proizvodnja „punta“, započeta u nedelju, posle požara koji je izbio 14. novembra u pogonu „Montaže“, ustaljena je, a uskoro će krenuti i serijska proizvodnja ovog modela u „van“ varijanti - saznaju „Novosti“.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila izveštaj o najnovijoj, novembar 2009. seriji crash testova bezbednosti (naravno, po novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine).

 (Dalje)