home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vest da Fiat priprema i sportsku Abarth verziju nedavno predstavljenog Fiata 500C kabrio realno i nije neko iznenađenje, već očekivani sled događaja.

 (Dalje)Nakon što je na ovogodišnjem Salonu automobila u Njujorku saopšteno da je Volkswagen Golf VI dobitnik priznanja Svetski automobil godine ("2009 World Car of the Year" – WCOTY), već su počele i pripreme za naredni, sedmi izbor, i to objavljivanjem preliminarne liste kandidata. 

 (Dalje)

Preuzeto sa : Glas-javnosti.rs

Mnogi vozači vozila sa stranim i "E" tablicama koji nisu uspeli u roku da predaju dokumenta za preregistraciju jer su agencije zatvorile šaltere četiri dana ranije, najavljuju tužbu protiv agencija i Uprave carina.

 (Dalje)

Prodaja novih i polovnih putničkih automobila na ruskom tržištu će ove godine opasti za 50 do 60 odsto, na 1,3 do 1,6 miliona komada, prognozirala je britanska konsultantska kompanija "PrajsvoterhausKupers" (PWC).

 (Dalje)

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je danas Tanjugu da je do 20. jula obavljena preregistracija oko 400 vozila sa ekonomskim E tablicama i oko 41.000 vozila sa crnogorskim tablicama, i ostvaren ukupni prihod u budžetu od oko 1,7 milijardi dinara od naplate carina i PDV-a.

 (Dalje)

Prema anketi čitalaca najtiražnijeg nemačkog auto časopisa AutoBild, novi VW Polo je zauzeo prvo mesto za dizajn u kategoriji malih i kompaktnih vozila, osvojivši tako nagradu "AutoBild Design Award". 

 (Dalje)

Američki "Dženeral Motors" (GM) je danas saopštio da je dobio konačne ponude od tri firme za kupovinu njihove evropske filijale - nemačkog "Opela".

 (Dalje)

Dok čekamo zvaničnu svetsku premijeru novog Rolls-Royce modela Ghost (na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu), Britanci su zvanično objavili i njegovu cenu, kao i par tehničkih detalja.

 (Dalje)

Sem vesti o stopiranju Alfe MiTo GTA, slična informacija stiže i iz britanskog Aston Martina. Naime, Lagonda SUV, koncept koji je svetsku premijeru doživeo na martovskom Salonu automobila u Ženevi, za sada neće u proizvodnju, a pitanje je da li će se to ikada i desiti.

 (Dalje)

Ništa od Alfe MiTo GTA?

21 Jul 2009 - 00:31 Vesti Link

Iako je prodaja sportske, GTA (Gran Turismo Alleggerito) verzije Alfinog najmanjeg modela MiTo (u formi koncept vozila je bio izložen na Salonu automobila u Ženevi) trebalo da počne krajem ove godine, prema poslednjim vestima iz italijanske fabrike, ceo projekat je stopiran, i to na neodređeno vreme.

 (Dalje)

Kanadska kompanija „Magna” i ruska „Sberbanka” promenile su ponudu za kupovinu „Opela”, evropske podružnice američkog „Dženeral Motorsa” (GM), tako da bi, ukoliko sporazum bude postignut, kontrolisale po 27,5 odsto nemačkog proizvođača automobila, umesto ranije planiranih 20, odnosno 35 odsto.

 (Dalje)

Vlasnicima vozila sa stranim i ekonomskim tablicama sutra ističe rok za preregistraciju, a vlada bi trebalo da na sledećoj sednici donese uredbu na osnovu koje će i pravna lica sa sedištem u Srbiji moći da preregistruju vozila pod istim uslovima kao i fizička lica, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu ekonomije.

 (Dalje)

Komercijalni direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" Dragoljub Petrović izjavio je danas Tanjugu da je u pogonima kragujevačke fabrike automobila od sredine aprila do danas montirano oko 6.500 automobila "punto klasik" sa motorom na benzin i dizel motorom, a da je prvih 60 "dizelaša" već prodato.

 (Dalje)

Kako u Lotusu zamišlaju moderan gradski automobil, i to kraći od tri metra? Odgovor na to pitanje je za Automotive Engineer magazin dao Lotus Engineering, u vidu predloga studije elektroautomobila.

 (Dalje)

Ono što je u Evropi novi Suzuki Alto (predstavljen inače prošle godine na Salonu automobila u Parizu), to je u Južnoj Americi Suzuki Celerio.

 (Dalje)