home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Predstavništvo Dženeral motorsa (General Motors) u Srbiji saopštilo je danas da će ta kompanija u Evropi nastaviti redovno poslovanje i da neće snositi posledice restrukturiranja te kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama.

 (Dalje)Stečajni sud u Njujorku je odobrio prodaju praktično kompletne „Krajslerove” imovine u SAD grupi kompanija koje predvodi italijanski „Fijat”, samo nekoliko časova pre nego što se očekuje da „Dženeral motors” (GM), drugi američki autogigant, u toku dana podnese sudski zahtve za pokretanje stečajnog postupa i zaštitu od likvidacije.

 (Dalje)

Kanadska "Magna" će za svoj udeo od 20 odsto u nemačkom "Opelu" platiti 500 miliona evra, objavio je nemački list "Algemajne Zontagscajtung", pozivajući se na premijera pokrajine Hesen Rolanda Koha.

 (Dalje)

Dženeral Motors, posrnuli džin automobilske industrije koji je više od 100 godina bio deo američkog života, zatražiće u ponedeljak od suda zaštitu u bankrotstvu koje će poreskim obveznicima dati 60 odsto vlasništva u kompaniji i povećati prodor države u veliki biznis.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, tvorci Mindset E-Motion hybrida planiraju da sa njegovom serijskom proizvodnjom počnu još do kraja ove godine.

 (Dalje)

Italijanska vlada našla se na udaru kritike sindikata i opozicionih političara jer je odbila da podrži "Fijat" u pregovorima o kupovini nemačkog "Opela" i ubedi Nemačku da bi italijanska auto kompanija bila najbolji partner ove evropske filijale američkog "Dženeral motorsa" (GM).

 (Dalje)

Magna preuzima Opel

30 Maj 2009 - 17:52 Vesti Link

Kanadsko-austrijska "Magna" zajedno sa ruskom "Sberbankom" i proizvođačem kamiona GAZ-om preuzima većinski deo "Opela". Nemačka vlada odobrila pozajmicu od 1,5 milijarde evra.

 (Dalje)

Češka fabrika automobila "Škoda auto" povećala je proizvodne kapacitete modela "škoda fabija" sa 1.000 na 1.200 vozila dnevno, kako bi zadovoljila povećanu potražnju za tim vozilom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Od 50.000 vlasnika "crnogoraca" tek nešto više od hiljadu njih je platilo obaveznu carinu i PDV kao prvi uslov za preregistraciju. Što se tiče vozača sa E tablicama, ni oni nisu bili mnogo ažurniji, budući da je od procenjenih 1.500, tek njih 12 platilo sledujuću carinu i PDV. Njih 35 nije htelo da se upušta u tu avanturu, pa su iskoristili onu drugu mogućnost – jednostavno su svoj automobil vratili odakle su ga i dovezli.

 (Dalje)

Volkswagen je u Nemačkoj, tačno na vreme pred godišnje odmore, lansirao još jednu specijalnu veriju modela T5 California, nazvanu "Black Edition."

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Kanadsko-austrijska kompanija „Magna internešenel”, u čijem vlasništvu učestvuje i ruski auto-gigant „Avtogas”, na korak je do preuzimanja nemačkog „Opela” za sumu od 700 miliona evra. „Magna” se juče dogovorila sa „Dženeral motorsom”, američkim vlasnikom „Opela”, ali dogovor mora da potvrdi i nemačka vlada koja će kreditirati novog vlasnika.

 (Dalje)

Američki Dženeral motors (General Motors Corp.) je potvrdio da planira proizvodnju novog malog automobila u SAD.

 (Dalje)

Sportski Mercedes E 63 AMG, čija premijera je održana u aprilu na Salonu automobila u Njujorku, na nemačkom tržištu startuje u avgustu, i to po ceni od 105.791 evro.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" mogao bi da se okrene francuskom "Pežo Sitroenu", kao potencijalnom partneru za integraciju, ukoliko njegova ponuda za preuzimanje nemačkog "Opela" propadne, ali bi takav sporazum bio prepun poteškoća, smatraju analitičari.

 (Dalje)

Nova Mazda3 osvojila je mesto u vrhu po izboru čitalaca nemačkog magazina AutoBild u segmentu dizajna malih i kompakt vozila, što je najveći i najvažniji segment u Evropi.

 (Dalje)