home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Opel je danas konačno objavio nekoliko prvih fotografija unutrašnjosti Merive nove generacije čija je premijera inače najavljena za mart ove godine i Salon automobila u Ženevi.

Najzanimljviji detalj su naravno nova Flexdoors vrata, odnosno takozvana samoubilačka vrata (prednja se otvaraju u suprotnom smeru od onih pozadi), koja su u poslednjih 14 dana (od kada je Opel pustio u opticaj one prve zvanične slike spoljašnjosti) izazvale mnogo različitih komentara. 

U svakom slučaju, nova Meriva izgleda daleko dinamičnije u odnosu na dosadašnji model, a pored atraktivnijeg izgleda i većih dimenzija (dužina iznosi 428 cm), nova Meriva će nuditi i više mesta u komfornijoj unutrašnjosti, viši kvalitet upotrebljenih materijala, veću bezbednost i bogatiju standardnu opremu.

Zapremina prtljažnika se inače kreće od 400 pa sve do 1500 litara sa oborenim zadnjim sedištima, dok se kod starog modela kretao od 350 do 1410 litara.

Više detalja i ranije objavljene slike nove Merive možete pogledati OVDE.čitanja : 8131Komentari

Pravilno je reći da se zadnja vrata otvaraju u suprotnom smeru od prednjih.
Oblici u enterijeru su dopadljivi, ali su izabrane boje neprijatne.

Autor Stefko 18 Jan 2010, 19:09

Napokon da neko kod nemackih proizvodjaca prekine sivilo u enterijeru i da ubaci neku boju. Ovo je porodicni auto,nema potrebe za sportskim detaljima,treba da bude vesela unutrasnjost,bilo kroz kombinaciju boja ili dizajnom. Nesto slicno radi i Reno. Meni je to skroz OK.

Autor Uros 18 Jan 2010, 20:06

@Stefko

To sto oni kazu je isto,bitno da su suprotnih smerova.

Autor Milan 18 Jan 2010, 21:21

Dizajn dezena sedalnog dela sedista ce izazvati dosta "razlicitih" komentara.

Ne znam da li ce za trziste Bliskog Istoka i zapadne Azije dizajn isteog detalja biti sa polu-mesecima?

Autor ChedomirADELAIDE 19 Jan 2010, 01:38

Na drugoj fotografiji, koloritet je veoma prijatan.

Autor Stefko 19 Jan 2010, 04:06

Pravo osvezenje sto se tice igre sa bojama enterijera, cak deluju prijatno za oko.
Sto se zadnjih vrata tice, hmm. i sam sam pre neki dan u slicnoj temi na ovom blogu izrazio bojazan SBBKBB u vezi otvaranja zadnjih vrata tokom voznje, ali moram da priznam da sam u medjuvremenu promenio misljenje. I sam sam otac 2 mala deteta i bogami kad bolje razmislim kako ih stavljma na zadnja sedista u njihova decija sedista, sam pristup sa detetom u rukama bi bio dosta olaksan sa ovakvim nacinom otvaranja vrata. Eto, priznajem,jeo sam govna pre neki dan ali kada sam lego i razmislio, zapravo mi se jako svidja resenje. Recimo, posle MAzde 5 i njenihklizecih zadnjih vrata koja se sama otvaraju na stisak dugmeta na daljinci, ovo je sledece najbolje resenje.

Autor lok 21 Jan 2010, 22:59

cena motori koji ce biti ugraćeni i orema

Autor dusan 05 Feb 2010, 22:34