home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova generacija Volkswagenovog Touarega, koja je široj javnosti predstavljena na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, stigla je i u Srbiju.

Druga generacija ovog SUV-a ima prednji deo sličan novijim modelima nemačke marke (pre svega, karakteristični prednji gril i svetla), ali eksperimenata u dizajnu nema, pa će oni koji su možda očekivali više hrabrosti od VW-a verovatno biti razočarani.

Kako bilo, novi Touareg je od starog duži i niži, ima duže međuosovinsko rastojanje, dok je zapremina prtljažnika porasla na 580 litara (sa oborenim zadnjim sedišta volumen istog raste na 1642 litra).

Što se ostalih detalja tiče, najvažnije je da je novi Touareg značajno lakši od dosadašnjeg modela, kao i to da se njegovi motori odlikuju smanjenom potrošnjom goriva i emisijom CO2.

Touareg V6 TDI sa 240KS kod nas staje 50.877 evra, a snažniji Touareg V8 TDI (koji raspolaže sa 340KS) 73.748 evra. 

Spisak serijske i dodatne opreme, kao i tehničke karakteristike Touarega II možete naći na zvaničnom sajtu uvoznika za Srbiju.

Saopštenje Porsche SCG

U sredu, 30. juna 2010. na stazi NAVAK u Subotištu, generalni uvoznik Volkswagen vozila za Srbiju i Crnu Goru, Porsche SCG, održao je promociju novog Volkswagen Touarega.

Radi se o potpuno novoj verziji Touarega sa novim izgledom i unapređenim motorima. Automobil je dobio novu masku hladnjaka koja je sada u liniji sa farovima. Novi V6 i V8 motori su sada znatno štedljiviji i ekološkiji. Upareni su sa osmostepenim automatskim menjačem, koji je novina u ovom segmentu vozila.

Novi Touareg je dobio vazdušno ogibljenje koje je posebno došlo do izražaja u off-road delu staze. Vazdušno ogibljenje omogućava podešavanje visine vozila i izvanredne off-road mogućnosti, a istovremeno obezbeđuje izvanredan nivo udobnosti po neravnim i izrovanim terenima.

U Volkswagenu su takođe ponosni na to što su prvi u svetu uveli i na novom Touaregu primenili nov sistem osvetljenja. Radi se o bi-xenon farovima sa dinamičnom asistencijom osvetljenja koje automatski podešava glavni svetlosni snop, pa tako vozač nema potrebu da uključuje i isključuje duga svetla za osvetljavanje puta.

U Srbiji i Crnoj Gori, novi Touareg će biti dostupan od jula. Cena Touarega sa V6 motorom će iznositi 50.877 evra, dok će Touareg sa V8 motorom koštati 73.748 evra.

 
čitanja : 4504Komentari

EXTRA auto...

Autor DaMir 02 Jul 2010, 08:13

Ovo je dan fin i kulturan automobil.

Autor cvele 04 Jul 2010, 17:44