home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Renault je nedavno sa nekoliko teaser slika najavio prezentaciju nove verzije sportskog Megana RS Trophy koju će francuska marka predstaviti 16. juna. U međuvremenu je na Nirburgringu snimljeno i nekoliko test primeraka, a sada je objavljen i jedan teaser video kao najava. 

Još ranije je najavljeno da će ovaj automobil nemačku stazu Nirburgring savladati za manje od 8 minuta. To znači da je Renault pripremio odgovor na nedavni rezultat Seat Leona Cupra 280 koji je Nirburgring prešao za 7:58:44 minuta, čime je postavio novi rekord za vozila sa prednjim pogonom (raniji rekord je sa 8 minuta i 7.97 sekundi držao upravo Renault i njegov model Megane RS Trophy).

Nova verzija Megana RS Trophy će imati i Akrapovič izduvni sistem, nove alu točkove, modifikovano oslanjanje i kočioni sistem, dok će pod haubom biti 2,0 litarski četvorocilindrični turbo motor za koji se očekuje da bude i nešto snažniji od sadašnjih 265KS i 360 Nm. Neki francuski forumi su objavili da bi ime ove verzije Megana RS navodno trebalo da bude RS275R, što bi onda značilo da će raspolagati sa 275KS.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 665Komentari