home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ferrari Portofino M

16 Sep 2020 - 16:18 Video Link
Ferrari Portofino M

Ferrari je pre tačno tri godine na sajmu automobila u Frankfurtu izložio model Portofino (nazvan po gradu u Italiji), kojim je zamenio dotadašnju Californiju T. U Ferrariju smatraju da je već vreme za modifikacije pa je tako sada predstavljena unapređena verzija sa nazivom Portofino M (Modificata).

I dalje se radi o sportskom Coupe-Cabrio sportskom automobilu sa sklopivim tvrdim krovom i sa dva zadnja sedišta (samo za kraće realacije).

Ferrari Portofino M

Portofino M se odlikuje sa par vizuelnih izmena na eksterijeru za agresivniji izgled, kao i sa potpuno novim 8-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i pojačanim 3,9 litarskim V8 motorom (+ 20KS).

Ferrari Portofino M

Ovaj twin-turbo agregat sada raspolaže sa 456kW/620KS i 760 Nm obrtnog momenta, a sa njim Portofino M od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,45 sekundi, do 100 km/h za 9,8 sekundi (punu sekundu brže nego ranije), uz najveću brzinu veću od 320 km/h.

Sem toga, u paketu su i elektronski zadnji diferencijal E-Diff3, F1-Trac sistem, kao i novi Race mod vožnje.

Ferrari Portofino M

Ferrari takođe nudi i sedišta sa ventilacijom i grejanjem, kao i brojne napredne sisteme asistencije vozaču (ADAS).

Da se podsetimo i dimenzija: Portofino je dugačak 4586 mm, širok 1938 mm i visok 1318 mm. Ovde i podatak da raspored težine iznosi 46-54% napred/nazad.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 298Komentari