home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
3D Lamborghini Aventador

Iako je prisutan na tržištu više od osam godina, Lamborghini Aventador još uvek privlači ogromnu pažnju gde god se pojavi zahvaljujući svom "divljem" izgledu. Jedan fizičar uz pomoć svog sina pravi ovakav superautomobil koristeći 3D printer.

3D Lamborghini Aventador

Radi se o fizičaru Sterlingu Backusu kojem se Aventador toliko sviđa da je odlučio da ga napravi uz pomoć svog sina, ali i 3D printera. Projekat su započeli pre gotovo godinu i po dana, a dnevno su radili sat vremena. Do sada su investirali 20.000 dolara kako bi "oživeli" svoj AXAS Interceptor. Ideju da naprave vlastiti Aventador otac i sin su dobili nakon igranja igre Forza Horizon 3. Osim šasije, motora, osovine i nekih drugih strukturalnih delova, kompletna karoserija je napravljana pomoću 3D printera i 220 namotaja termoplastike. Čak i svetla, ventilacijski otvori i drugi delovi unutrašnjosti su napravljeni 3D printerom. Većina komponenti je obložena ugleničnim vlaknima ili kevlarom.

3D Lamborghini Aventador

Treba reći da automobil neće imati atmosferski 6,5 litarski V12 motor kao pravi Aventador jer je skup i redak, nego će ga umesto toga pokretati 5,7 litarski LS1 motor iz Chevy Corvette proizvedene 2003. godine opremljen s dva turbopunjača. Što se tiče šasije, Sterling ju je napravio od "nule", neke komponente su kupljene od Lamborghinija, dok je menjač preuzet od Porscha 911 (generacija 996).

Backus je poručio da ga čeka još mnogo posla, ali da je proces zabavan.

Izvor: Klix.ba / Motor1. comčitanja : 526Komentari