home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Ranger ikonica

Da u svetu automobila nikada nije dosadno, svedoči predlog Forda da se za ikonicu na pametnim telefonima uvrsti i emotikon koji simbolizuje pickup Ford Ranger, prenosi Tportal

Zanimljiva vest je stigla iz Forda, a ona je vezana na emotikon, ikonicu koju gotovo svi korisnici pametnih telefona danas redovno koriste. S milijardama emotikona koji se svakodnevno šalju i gotovo svaki način prevoza, uključujući automobile, skutere, brodove, svemirske letelice i žičare, uvršten je među 3.000 odobrenih ikona, fanovi su primetili propust: među njima nema kamioneta (pickupa). Ford je odlučio da je vreme da nešto preduzme u vezi s tim i slavi Svetski dan emotikona debijem onog na temu kamioneta.

Godine 2018. Ford je podneo predlog konzorcijumu Unicode - organizaciji koja pregledava i odobrava predloge za nove emotikone - i sada je pickup truck emoji ušao u uži izbor kao kandidat za uključivanje u buduću verziju Unicodea.

Ford ima razloga za predlog upravo svog emotikona, jer je Ford Ranger najprodavaniji pickup u Evropi. U prvoj polovini 2019. godine je prodao 26.700 Rangera i postavio rekord u drugom kvartalu s rastom prodaje od osam posto u poređenju s drugim kvartalom prošle godine.

Ako Pickup Truck Emoji bude odobren početkom 2020. godine, dizajn će biti prilagođen svim mobilnim platformama kako bi se zadovoljile potrebe kupaca - od stručnjaka do aktivnih porodica i drugih ljubitelja emotikona.

Izvor: Tportal.hr

Foto i video: Fordčitanja : 257Komentari