home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Uno

U potrazi za atraktivnim oltajmerima pronašli smo zanimljiv Fiat Uno. U stvari je pravilnije reći da je reč o "jangtajmeru" jer je prvi put registrovan u septembru 1996. godine i zakonski (još) ne spade u oldtajmere.

Pomalo neverovatan podatak: Za 24 godine ovaj Fiat Uno je prešao svega 900 kilometara! Automobil je korišćen kao salonski primerak, a kilometražu je "nakupio" vožnjom do servisa i na kratkim relacijama da se na vozilu "ne skupi paučina".

Fiat Uno

To objašnjava zašto je na zadnjim sedištima još postavljena originalna zaštitna folija, dok je celokupno stanje spolja, unutra i u prostoru motora takvo da se čini kao je Uno juče izašao iz fabrike u poljskom Tychyju.

Fiat Uno

Za pogon koristi 1,0 litarski motor (45 KS) uparen sa 5-stepenim manuelnim menjačem. Serijska oprema je spartanska, nema nikakvih danas uobičajenih sigurnosnih i luksuznih elemenata osim morskoplave metalik boje.

Fiat Uno

Međutim, sve nadoknađuje originalnost i fantastično stanje automobile pa je prodavac  Sportscars4you iz nemačkog Stockacha – istakao cenu od 5.900 evra što je daleko viši iznos nego se uobičajeno traži za Fiate ovog godišta.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Sportscars4youčitanja : 1376Komentari