home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Lilanga

Trgovina starim automobilima je danas vrlo profitabilan posao, posebno kada su u pitanju egzotični primerci klasika prošlog veka.

Ovaj Ford tu ne spada gotovo ničim. U pitanju je karavan za američko tržište, koji osnovu deli s tadašnjim Mustangom. Konfekcijski proizvod je apsolutno nezanimljiv i u tehnološkom smislu. Pokreće ga 3.8 V6 motor, a konkretni primerak iza sebe ima 150.000 odrađenih kilometara.

Ford Lilanga

Sve rečeno govori da će auto teško promeniti vlasnika i za par hiljada evra, a kamoli za 1.999.999 evra, koliko traži trenutni vlasnik. Njegova samouverenost proizlazi iz činjenice da se radi o unikatu, bar kada je spoljašnjost u pitanju. Automobil je još 1996. godine oslikao tanzanijski umetnik George Lilanga.

Prema oglasu objavljenom na Mobile.de, Lilanga je oslikao automobil tokom izložbe u Fürthu u Nemačkoj kad mu je vlasnik hotela ponudio besplatan smeštaj ako mu oslika automobil i pretvori ga u umetničko delo. U stvaranju nove spoljašnjosti je pomogao još jedan umetnik, Poni Yengi, koji je ukrasio prednji i zadnji deo vozila, dok je ostatak odradio Lilanga.

Nema sumnje, bezlični karavan je postao umetničko delo, a jedino je pitanje da li vredi toliko...

Izvor: Index.hr

Foto: Mobile.dečitanja : 863Komentari